1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB SİNEKLERE KARŞI KİMYASAL MÜCADELE UYGULAMASINI DURDURDU
LTB SİNEKLERE KARŞI KİMYASAL MÜCADELE UYGULAMASINI DURDURDU

LTB SİNEKLERE KARŞI KİMYASAL MÜCADELE UYGULAMASINI DURDURDU

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), sineklere karşı kimyasal mücadeleyi durdurduğunu ve çevre dostu yöntemler uygulamaya başladığını açıkladı.

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), sineklere karşı kimyasal mücadeleyi durdurduğunu ve çevre dostu yöntemler uygulamaya başladığını açıkladı.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu, haşereyle mücadelede alışıla gelmiş yöntemlerden olan “ULV” yani alan spreyi uygulamasının, Belediye Meclisi kararıyla resmi olarak 2014 yılı itibari ile son bulduğunu belirtti.

LTB Başkanı Fellahoğlu yaptığı açıklamada, kimyasalların çevreye atılmak suretiyle yapılan sinek ve yabani ot mücadelesinin Avrupa’da uzun süre önce durdurulduğunu ifade ederek, halk sağlığının her şeyden önemli olduğunu söyledi.

OKULLARDA EĞİTİMLER

LTB’nin bilimsel gelişmeleri takip edip uyguladığını belirten Fellahoğlu, bu bağlamda Çevre, İlaçlama ve Mezbaha Şubesi veteriner hekimleri tarafından ilkokul ve ortaokullarda “Haşere ile Mücadele Yöntemleri” konulu eğitimler verildiğini kaydetti.

ÖZGÖRAY: “ÇEVREYE DOST YÖNTEMLER UYGULUYORUZ”

Çevre, İlaçlama ve Mezbaha Şube Amiri Dr. Veteriner Hekim Erkut Derviş Özgöray da, LTB’nin üreyen haşerelerle mücadele etmektense üremelerini engellemek, üreme alanlarını ortadan kaldırmayı amaçlayan bir mücadele şekli benimsediğini belirtti.

Özgöray, sadece kültürel, biyolojik ve fiziksel mücadeleyle çevreye barışık bir şekilde haşere mücadelesinin yürütüldüğünü söyledi.

Kültürel mücadele kapsamında halkın eğitildiğini, fiziksel mücadele kapsamında küçük göletleri ve larva içeren küçük kapların kurutulduğunu kaydeden Özgöray, biyolojik mücadelede ise biyolojik larvasitlerin kullanıldığını kaydetti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.