1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB, SİVRİSİNEK MÜCADELESİNİ YOĞUNLAŞTIRDI!
LTB, SİVRİSİNEK MÜCADELESİNİ YOĞUNLAŞTIRDI!

LTB, SİVRİSİNEK MÜCADELESİNİ YOĞUNLAŞTIRDI!

TÜM BÖLGELERE ALAN İLAÇLAMASI YAPILIYOR

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) sivrisinek mücadelesini yoğunlaştırdı.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, belediyenin son dönemde büyük artış gösteren sivrisinek oluşumu ve buna bağlı şikayetlerin artması üzerine özellikle yoğun şikayet alan Taşkınköy, Göçmenköy ve Hamitköy başta olmak üzere tüm bölgelerde ilaçlama çalışmaları başlatıldığını bildirdi.

Açıklamada, sivrisinek popülasyonunun artmasına mayıs ayı içerisinde yağan sağanak yağmurların oluşturduğu su birikintilerinin ana etken olduğuna işaret edilerek, bazı bölümlerinin  biyolojik lavrasitle ilaçlandığı, diğerlerinin ise toprakla örtülmek suretiyle kapatıldığı kaydedildi.

ltb2.jpg

TÜM BÖLGELERE ALAN İLAÇLAMASI YAPILIYOR

Çevre İlaçlama ve Mezbaha Şubesi Amiri Veteriner Hekim Erkut Özgoray, sinek probleminin geçmiş yönetim döneminde gerek maddi, gerekse de araç-ekipman sıkıntısı nedeniyle büyüdüğünü belirterek, belediye ekiplerinin sıkıntıyı giderebilme adına yoğun bir çaba sarf ettiğini söyledi.

Yaşanan sıkıntının en aza indirilmesi için bölgesel olarak alan ilaçlamasını geçici olarak sıklaştırdıklarını kaydeden Özgöray, vatandaşlara, evlerinin etrafında bulunan kap, kova, varil de dahil su biriken her türlü kaynağını kurutma veya açıkta tutmama çağrısında bulundu.

Özgöray,  vatandaşların sinek oluşumuna imkan veren su birikintilerini Alo 185 Şikayet Hattı’nı arayarak bildirmesinin çalışmalara büyük katkı yapacağını söyledi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.