1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "LTB ŞU ANDA DAHA İYİ BİR DURUMDA"
"LTB ŞU ANDA DAHA İYİ BİR DURUMDA"

"LTB ŞU ANDA DAHA İYİ BİR DURUMDA"

Fellahoğlu, belediyenin, şu anda çok daha iyi bir durumda olduğunu belirtti.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı ve LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, göreve geldiklerinde kendi ayakları üzerinde duramayan bir belediye bulduklarını, diğer belediyelerle güçlerini birleştirerek, LTB’yi ayakta tutmayı başardıklarını ifade etti. Fellahoğlu, belediyenin, şu anda çok daha iyi bir durumda olduğunu belirtti.

Fellahoğlu, 7 yıl içerisinde LTB’nin yıldızının söndürüldüğünü ancak 1 yıllık görev süreleri içerisinde bu yıldızın tozunu almaya başladıklarını söyledi.

CTP-BG’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Fellahoğlu, göreve geldiklerinde darmadağın bir yapı bulduklarını ancak particilik yapmadan belediyeyi kurtarmanın formüllerini aradıklarını belirtti.

Lefkoşa halkının eskiden diğer bölgelerde yaşayan insanlara göre daha iyi hizmet aldığını dile getiren Fellahoğlu, amaçlarının Lefkoşalıya yeniden bu hizmeti sağlamak olduğunu ifade etti.

Fellahoğlu, bu sürece iyileşme ve normalleşme süreci dediklerini, bu sürecin tamamlanmasının ardından LTB’nin yıldızının yeniden parlayacağını ifade etti.

“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK”

LTB Başkanı Fellahoğlu, ekip olarak gece gündüz çalıştıklarını ve normalleşme sürecini tamamlamaya çalıştıklarını söyledi.

LTB’nin aylık harcamalarının 2,3 milyon TL’den 160 bin TL’ye indirildiğinin altını çizen Fellahoğlu, bunun 100 bin TL’sinin de mazot parası olduğunu söyledi. Buna rağmen önemli ölçüde işler başardıklarını belirten Fellahoğlu, TC Yardım Heyeti ve AB’nin bunda büyük payı olduğunu vurguladı.

Fellahoğlu, “21 Ocak 2013 tarihinde geri kalan maaşları ödemek için hükümet LTB’ye 6 milyon TL’lik bir avans verdi ve bu avansın da son taksitini 2013’ün Aralık ayında ödeyerek kapattık. Bunun yanı sıra personele 2 maaş ve bir de 13. maaş ödedik” ifadesini kullandı.

LTB bütçesinin 8 yıl aradan sonra belediye meclisinden oy birliğiyle geçtiğini dile getiren Fellahoğlu, geçmiş yıllarda basın kuruluşlarına yılda 500 bin TL’ye yakın para ödendiğini ancak kendi dönemlerinde LTB ilanlarının bazı basın kuruluşlarında ücretsiz yayınlandığını hatırlattı.

LTB’yi döviz borçlarından kurtararak borçları yapılandırdıklarını anlatan Fellahoğlu, bu yapılandırmanın yapılmaması halinde devlet katkısından hiçbir pay alamayacaklarını söyledi.

Belediye içerisinde bazı kişilerin grev günlerini geri getirme amacı içerisinde olduklarını savunan Fellahoğlu, “Bu isimler belediyenin normalleşmesini istemiyorlar. Biz bir çalışma disiplini sağlamaya çalışıyoruz. Bu kişiler de diğer çalışanlar gibi bir LTB çalışanıdır ve bunu göz önünde bulundurarak hareket etmelidirler. Çalışanın artık demoralize olmasına izin veremeyiz” dedi.

“İSTİKRAR DEVAM ETMELİ”

Belediyede yapılan meclis toplantılarının şeffaf olduğunu dile getiren Kadri Fellahoğlu, bugüne kadar 29 toplantı yapıldığını ve bu toplantıların da hepsinin canlı yayınla internet üzerinden vatandaşlara aktarıldığını ifade etti.

Belediye meclis toplantılarında toplamda 231 karar alındığını ve bu kararlardan 200 tanesinin oy birliğiyle alındığını kaydeden Fellahoğlu, “Sadece 31 karar oy çokluğuyla alındı ki bu da gayet normal” dedi. Fellahoğlu, belediyede belli bir istikrar yakalandığını ve bu istikrarın devam etmesi gerektiğini belirtti.

“DRENAJ SİSTEMİ TAMAMLANACAK”

Göreve seçilmesi halinde 4 yıl boyunca yapacağı icraatları anlatan Fellahoğlu, altyapı drenaj eksikliklerini bu sürede çözme çabası içerisinde olacaklarını söyledi. Olası bir sağanak yağmurda Lefkoşa’nın Venedik’e döndüğünü söyleyen Fellahoğlu, “Yağmur suyu drenaj sistemi olmazsa tabi ki Venedik’e dönersiniz. 4 yıl içerisinde bu sistemi de hayata geçireceğiz” dedi.

Sağlıklı bir kent yaratmaya çalıştıklarını vurgulayan Fellahoğlu, Sağlık Bakanlığı ile LTB’nin ortak kurduğu bir sağlık ekibi olduğunu ve bu ekibin özellikle Surlariçi bölgesini gezerek sağlık taraması yaptığını ifade etti.

Yaşanılan maddi imkansızlığa rağmen Eylül ayında tiyatro festivalini hayata geçireceklerini duyuran Fellahoğlu, belediyenin parası olmadığı için sanatı erteleyemeyeceğini söyledi.

Köşklüçiftlik’te eskiden 2 arsalık yerin yeşil alana ayrıldığını ancak tek bir fidan dahi dikilmediğini kaydeden Fellahoğlu, sponsorlardan aldıkları desteklerle bu alana park yaptıklarını açıkladı. Dr. Fazıl Küçük Parkı’nın bulunduğu yere engelli vatandaşlara yönelik bir park yapmaya başladıklarını belirten Fellahoğlu, bu sayede KKTC’de bir ilki hayata geçireceklerini ifade etti.

“LEFKOŞA’YA NOSTALJİK TRAMVAY”

Seçimden sonra Lefkoşa’ya nostaljik bir tramvay yapma düşüncesinde olduklarını kaydeden Fellahoğlu, bu tramvayın Dereboyu’ndan başlayıp Girne Kapısı’na kadar gideceğini söyledi.

Nostaljik tramvay için gereken maddi kaynağı TC ve AB’den almayı planladıklarının belirten  Fellahoğlu, Lefkoşa’da bir bisiklet yolu olmadığını ve Avrupa başkentleri arasında yer alan Lefkoşa’da bunun çok büyük bir eksiklik olduğuna dikkat çekti.

GÜCÜMÜZÜ BİRLEŞTİRDİK

Göreve geldikleri anda kendi ayakları üzerinde duramayan bir belediye bulduklarını belirten Fellahoğlu, diğer belediyelerle güçlerini birleştirdiklerini ve bu sayede LTB’yi ayakta tutmayı başardıklarını ifade etti.

Şu anda çok daha iyi bir durumda olduklarına değinen Fellahoğlu, toplumsal eşitliği savunduklarını belirtti.

Fellahoğlu, “Toplumsal eşitliği savunuyoruz. Kadınımızla gencimizle engellimizle yaşlımızla hep birlikte bu eşitliği hayata geçireceğiz. Sözde değil uygulamada da bunları yaratmak istiyoruz. Denk bütçe temel kuralımızdır. Denk bütçeden uzak bir bütçe devraldık ve bu bütçeyi şimdi denkleştirip belediyemizi ayakta tutmaya çalışıyoruz. Tozlanan yıldızımızın tozunu aldık, şimdi sıra onu parlatmada” ifadelerini kullandı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.