1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB SU İŞLERİ 2015 YILINDA BAKIN NELER YAPACAK!
LTB SU İŞLERİ 2015 YILINDA BAKIN NELER YAPACAK!

LTB SU İŞLERİ 2015 YILINDA BAKIN NELER YAPACAK!

LTB SU İŞLERİ 2015 YILINDA BAKIN NELER YAPACAK!

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi Su İşleri Şubesi geçen yıl yapılanlar, 2015 yılında yapılacak yatırımlar ve şube çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklamalarda bulundu.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, 2014 yılında dört proje tamamlandı ve bu projeler, Altınbaş Petrol Kavşağı Ana İsale Hattı Kısmi Yenileme Projesi, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne 2. Su Hattı Döşenmesi Projesi, Hamitköy Mevcut Su Deposu (3500 m3)  ve Bağlantı Menholleri Tadilatı ve Düzenlenmesi Projesi ile Yenişehir Bölgesi (Kısmi) Belediye Evleri İçme Suyu Şebeke Yenilemesi Projesi olarak sıralandı.

Alt yapı çalışmalarının yanı sıra başkentlilerin temiz ve sağlıklı su kullanımları için Lefkoşa’nın farklı noktalarından düzenli olarak numune alındığı vurgulanan Açıklamada, bu numunelerinin Devlet Laboratuvarı’nda kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerinin de yapıldığı ifade edildi.

Lefkoşa’nın nüfusun yaklaşık 61 bin 300 olduğu kaydedilen açıklamada, sayaç sayısının ise bini ön ödemeli olmak üzere toplam 28 bini bulduğu, günde yaklaşık 100 bin kişiye hizmet verildiği ifade edildi.

2015’TE YAPILACAKLAR

2015 yılında Cumhuriyet Parkı içerisinde bulunan yaklaşık bir kilometre uzunluğundaki kayıpları çok olan su isale hattının yenilenerek güzergahının değiştirileceği belirtilen açıklamada, TC Yardım Heyeti’nin finansmanı ile gerçekleştirilecek bu proje ile Kurucu Cumhurbaşkanı  Rauf Raif Denktaş’ın kabrinin olduğu yerden geçen su hattının da yapılacak anıt mezardan uzaklaştırılacağı kaydedildi.

Açıklamada,  “Dr. Fazıl Küçük Bulvarı boyunca, TC-DSİ tarafından devam eden, yaklaşık 3,6 km uzunluğundaki ana isale hattı yenileme çalışmaları yakın bir tarihte tamamlanacak ve işletmeye alınacaktır. Böylece kayıplar önlenmiş olacak ve tamiratlar nedeniyle çevreye verilen zarar ortadan kalkacaktır. Bu bölgelere su dağıtımının daha kolay ve düzenli olarak yapılması sağlanabilecektir” denildi.

Surlariçi’nde 2015 yıl içerisinde yayalaştırma kapsamına alınan kısımlarda çalışma yapacaklarını bu kapsamda su hatlarının yenileneceği de ifade edilen açıklamada, Ecvet Yusuf Caddesi’nin düzenlenmesi kapsamında, bölgede bulunan su hattının yol kenarına alınacağını da belirtildi.

Diğer hedefler ise şöyle sıralandı:

“Yenilenmemiş, sağlıksız, kayıpları çok olan ve ekonomik ömrünü tamamlamış ana isale hatlarının ve su şebeke borularının yenilenmesi; otomasyona geçmek, böylelikle dağıtılmak için  verilen suyun anlık takibini yapmak, bu sayede sistemden tüm şebekeyi gözlemleyerek, şebekeye gerekli müdahalenin anında yapılması; tüm sistemin bakım ve idamesinin yapılmasına devam edilecek; Türkiye’den su gelene kadar, suyun kalitesini bozan kaynaklar yerine yeni kaynakların devreye girmesi için Jeoloji Maden Dairesi ve Su İşleri Dairesi nezdinde  Bakanlığın harekete geçirilmesi ve böylelikle 7 gün 24 saat kesintisiz ve kaliteli su vermek; hizmet kalitesini artırarak, vatandaşın diğer vergileri de düzenli bir şekilde ödenmesinin sağlanması; yerinde faturalandırma uygulamasına geçmek.”

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.