1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB VATANDAŞLARDAN İŞBİRLİĞİ VE DESTEK İSTEDİ
LTB VATANDAŞLARDAN İŞBİRLİĞİ VE DESTEK İSTEDİ

LTB VATANDAŞLARDAN İŞBİRLİĞİ VE DESTEK İSTEDİ

LTB ŞEHRİN TEMİZLİĞİ KONUSUNDA VATANDAŞLARDAN İŞBİRLİĞİ VE DESTEK İSTEDİ

A+A-

HERKESİN EVİNİN ÖNÜNÜ TEMİZLEMESİ VE ÇEVREYE ÇÖP ATANLARI UYARMASI İSTENEN AÇIKLAMADA, ÖLÜ HAYVANLAR İÇİN BELEDİYE’NİN ARANABİLECEĞİ DUYURULDU

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), başkentin hak ettiği görünüme kavuşabilmesi için yoğun çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, vatandaşlardan da destek istedi.

LTB Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, şehrin temiz bir çevreye kavuşturulması için tüm ekipleriyle seferber olan belediye, başta çöp ve ot temizliği olmak üzere, şehrin hemen her bölgesinde ciddi bir çalışma yürütüyor.

Bu kapsamda yapılan temizlik çalışmalarına ek olarak ağaçların budanması ve peyzaj çalışmalarına da hız verildi.

HERKESİN KENDİ EVİNİN ÖNÜNÜ TEMİZLEMESİ ÇAĞRISI

Başkent halkının temizlik çalışmalarına kendi evlerinin önünü temizleyerek destek olması istenirken, bu sayede her vatandaşın sorumluluk alarak temiz ve Avrupalı Lefkoşa hedefine katkıda bulunabileceği kaydedildi.

Açıklamada, vatandaşlara ait boş arazilere de değinirken, o arazilerde türeyen kuru otların temizliğini yapmaları istendi.

“ÇEVREYE ÇÖP ATANLARI UYARIN”

Şehrin temizliğinin sağlanması yanında temiz tutulmasının da önemi vurgulanan açıklamada, çevrenin kirletilmemesi, herkesin duyarlı olması ve özellikle çevreye çöp atan vatandaşların uyarılması çağrısı yapıldı.

“’ALO 185’ VATANDAŞIN HİZMETİNDE”

LTB ile başkent halkı arasında köprülerden biri olan “Alo 185 Şikâyet Hattı”nın da bu dönemde vatandaşa eksiksiz hizmet vermeyi sürdürdüğü ifade edilen açıklamada, şikâyetlerin ilgili birimlere yönlendirildiği ve çözümünün sağlanıp sağlanmadığı noktasında da denetleyici bir rol üstlendiği belirtildi.

“ÖLÜ HAYVANLARI BİLDİRİN, TOPLATALIM”

LTB yönetimi Lefkoşalılara çağrıda bulunarak, her türlü şikâyetin ilgili birim arayarak bildirilebileceği, bu sayede sorunların çözümü konusunda belediye ekiplerinin aktif bir çalışacağını duyurdu. 

Vatandaşların özellikle kedi ve köpek ölüsü tespit ettiği anda Alo 185 Şikâyet Hattı’nı arayarak bildirimde bulunması ve bu sayede herhangi bir hastalık ve kötü görüntü oluşmadan ekiplerin olaya müdahale etmesinin sağlanması istendi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.