1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB YENİ YIL RESEPSİYONU VERDİ
LTB YENİ YIL RESEPSİYONU VERDİ

LTB YENİ YIL RESEPSİYONU VERDİ

LTB yabancı misyon temsilcilerine yönelik yeni yıl resepsiyonu verdi.

A+A-

HARMANCI: “TEK TARAFIN SORUNUNU ÇÖZMEK TÜM ŞEHRİN SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN YETERLİ DEĞİLDİR”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, adadaki bazı elçilerin ve yabancı misyon temsilcilerinin de katıldığı resepsiyonda, altyapı veya çevre projeleri geliştirilirken Kuzey Lefkoşa ve Güney Lefkoşa’nın bir bütün olarak ele alınması gerektiğini belirtti.

LTB’den verilen bilgiye göre, Harmancı yaklaşan yeni yıl öncesinde Kıbrıs’ta görev yapan yabancı misyonlar ve uluslararası kuruluşların temsilcilerine Yeni Yıl Resepsiyonu verdi. Lefkoşa Belediye Orkestrası’nın dinleti sunduğu yeni yıl resepsiyonunda Başkan Mehmet Harmancı bir konuşma yaptı.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, belediyenin 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasası’ndan önce 1958 yılında kurulduğunu ve bu sebeple LTB’nin Kuzey’de uluslararası arenada tanınmışlığı bulunan tek yerel yönetim olduğunu belirterek iki toplumlu projelerin ilk adımının LTB tarafından atıldığının altını çizdi.

Bu iki toplumlu projelerin çözüm sürecinde büyük katkı sağladığına inandığını belirten Harmancı gerçekleştirilmiş olan iki toplumlu projelere verilebilecek en önemli örneğin ise Haspolat Atıksu Arıtma Tesisi olduğu söyledi.

Avrupa Birliğinin katkıları ile bu ve buna benzer önemli altyapı projelerini hayata geçirdiklerini kaydeden Harmancı, iki toplumlu sportif ve kültürel projelere de büyük önem verdiklerini, bunun en yakın örneğinin ise Eylül ayında gerçekleştirilen Avrupa Kıbrıs Rallisi olduğunu kaydetti.

Lefkoşa’nın iki belediyesinin çalışmalarıyla ilgili olarak ise Harmancı, uluslararası fonların Lefkoşalılar için yararlı projeleri hayata geçirebilmek açıcından çok önemli olduğunu söyledi.

Şehrin alt yapısının hem Lefkoşa Türk Belediyesi hem de Lefkoşa Rum Belediyesi açısından büyük önem taşıdığını, özellikle Surlariçi bölgesindeki altyapı hatlarınını değiştirilmesi gerektiğini belirten Harmancı,  2015’de Lefkoşa Rum Belediyesi ile işbirliği yaparak, uluslararası alanlardan gelebilecek katkı ve yardımlarla bir çalışma başlatmayı umut ettiğini kaydetti.

“HER İKİ TARAF BİR BÜTÜN OLARAK ELE ALINMALI”
 
Harmancı, “Lefkoşa’nın iki tarafındaki farklılıkların minimuma indirilmesi ve bir gelişim yapılırken bunun her iki tarafı bir bütün olarak ele alıp, eşit şekilde yapılması gerektiğine inanıyorum. Bazı şeyler evrenseldir, mesela hava kirliliğini veya yağmur suyu drenaj problemini Kuzey ve Güney diye ayıramazsınız. Tek tarafın sorununu çözmek tüm şehrin sorununun çözümü için yeterli değildir. LTB olarak, Kıbrıs’ta kapsamlı bir çözüm için, bu resime bir bütün olarak bakılması gerektiği inancındayız” dedi.

Etkinliğe, İngiliz Yüksek Komiseri ve Yardımcısı, Rusya Büyükelçisi ve eşi, İsveç Büyükelçisi, İtalyan Büyükelçisi ve eşi,Alman Elçisi, Alman Elçi yardımcısı ve eşi, Finlandiya Elçisi ve eşi, Portekiz Elçisi,Slovakya Elçisi, Slovakya Elçiliği 1.Sekreteri ve eşi, Fransız Elçiliği 1.Sekreteri, ABD Elçiliği’nden üst düzey temsilciler, EUPSO Program Yöneticileri, UNDP Program Yöneticisi, UNFICYP Baş Danışmanı, BM Sivil İşler Sorumlusu, UNFICYP  görevlileri, Lefkoşa Eski Belediye Başkanı Mustafa Akıncı ve eşi, Dayanışma Evi yöneticileri, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ile bazı LTB Meclis Üyeleri ve belediye yöneticilerinin katıldığı belirtildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.