1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB’DE 27 BİN TL KAYIP
LTB’DE 27 BİN TL KAYIP

LTB’DE 27 BİN TL KAYIP

Harmancı: 27 bin TL açık tespit edildi...

A+A-

YILMAZ “HIRSIZLIK” İLE SUÇLANIYOR:

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde muhasebe bölümünde 8 yılı aşkın süredir çalışan Hakan Yılmaz, zimmetine para geçirdiği iddiası ile önceki gün gözaltına alındı. Hırsızlık ile suçlanan Yılmaz, dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı, hakkında soruşturma maksatlı 3 gün tutukluluk emri alındı

HARMANCI: POLİSE BİZ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK:

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Havadis’e yaptığı açıklamada, olayı doğruladı. Harmancı: Yılmaz’ın zimmetine para geçirdiğini tespit ettik ve polise suç duyurusunda bulunarak Yılmaz’ın yurt dışına çıkışının yasaklanması için önlem aldık. Bizim tespitlerimize göre açık 27 bin TL

ARPALIKLI: YAPANIN YANINA KALMASIN:

BES Başkanı Ulus Arpalıklı, Hakan Yılmaz’ın bir süredir takipte olduğunu, kamera kayıtlarında yapılan incelemeler doğrultusunda Yılmaz’ın zimmetine para geçirdiğinin tespit edildiğini söyledi. Arpalıklı, “Belediyeye zarar veren kim olursa olsun yargı önünde gereken cezayı almalıdır. Yapanın yanına kalmasın” dedi

Duygu ALAN
Lefkoşa Türk Belediyesi’nde (LTB) muhasebe bölümünde 8 yılı aşkın süredir görev yapan 38 yaşındaki Hakan Yılmaz isimli kişi, LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın polise yaptığı suç duyurusu üzerine, zimmetine LTB’ye ait para geçirdiği iddiası ile soruşturma maksatlı gözaltına alındı.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, konu ile ilgili Havadis’e yaptığı açıklamada, kendi araştırmalarına göre tespit edilen açığın 27 bin TL olduğunu aktardı.

Yılmaz hakkında polise kendilerinin suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden Harmancı, LTB Disiplin Kurulu’nun da Yılmaz hakkında gerekli işlemi başlatacağını belirtti.

Yılmaz poliste tutuklu

LTB çalışanı Hakan Yılmaz, “Müstahdem tarafından sirkat” suçundan Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde dün yargıç huzuruna çıkarıldı.

Mahkeme, Yılmaz’ın soruşturma maksatlı 3 gün süre ile poliste tutuklu kalması yönünde emir verdi.

Harmancı: 27 bin TL açık tespit edildi

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, yapılan incelemeler üzerine Yılmaz’ın belediyeye ait ilk etapta 9 bin TL’den fazla parayı zimmetine geçirdiğini tespit ettiklerini ve Hakan Yılmaz hakkında polise suç duyurusunda bulunarak yurt dışına çıkışının yasaklanması için önlem aldıklarını kaydetti.

Akabinde polisin Yılmaz hakkında soruşturma başlattığını aktaran Harmancı, devam eden soruşturma kapsamında Yılmaz’ın zimmetine geçirdiği paranın 27 bin TL olduğunu tespit ettiklerini ve bu bilgiyi de polis ile paylaştıklarını belirtti.

Harmancı, Hakan Yılmaz hakkında LTB Disiplin Kurulu’nun da gerekli işlemi başlatacağını açıkladı.

Arpalıklı: Yapanın yanına kalmasın

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Ulus Arpalıklı, LTB’de muhasebe bölümünde tespit edilen açık nedeni ile bir süre önce inceleme başlatıldığını Hakan Yılmaz’ın da bu bağlamda bir süredir takipte olduğunu kaydetti.

Kamera kayıtlarından yapılan incelemeler doğrultusunda Yılmaz’ın zimmetine para geçirdiğinin tespit edildiğini söyleyen Arpalıklı, konunun hemen akabinde polise bildirildiğini anlattı.

BES’in belediyeyi zarara uğratan bir kimsenin yanında olmasının söz konusu dahi olamayacağını ifade eden Arpalıklı, “Belediyeye zarar veren kim olursa olsun yargı önünde gereken cezayı almalıdır. Yapanın yanına kalmasın” dedi.

Bozat: Endişeleniyorum

BES eski Başkanı Savaş Bozat ise usulsüzlük yaptığı Sayıştay Raporu ile ispatlanan kişilerin bile halen işbaşında olduğunu söyleyerek, suçluluğu ispatlan kişilerin gereken cezayı alması gerektiğini söyledi. Bozat, “Siyasi irade devreye girmeli, adalet gereğini yapmalı” dedi.

Savaş Bozat, ayrıca LTB eski Başkanı Cemal Bulutoğluları döneminde seçim yasaklarında LTB’ye istihdam edilen 64 kişi arasında Hakan Yılmaz’ın da isminin bulunduğunu belirtti.

Bozat, “Yılmaz ya da başka biri, suç işlediği tespit edilen kim varsa işlediği suçun cezasını çekmelidir. Ancak usulsüzlük yaptığı Sayıştay raporu ile ispatlanan kişiler hakkında bile halen bir soruşturma başlatılmamış, bu kişilerin cezalandırılması hususunda bir adım atılmamıştır. LTB’de hırsızlıklara ne kadar daha göz yumulacak. Yapanın yanına mı kalacak diye düşünmekteyim. İspatlanmış suçlar hakkında soruşturma başlatılmaması endişe verici” diye konuştu.

Havadis

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.