1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB'DE İHALE SKANDALI
LTB'DE İHALE SKANDALI

LTB'DE İHALE SKANDALI

Borç ve ekonomik sıkıntılarla uğraşan LTB bu kez ihale skandalıyla çalkalandı

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) başı dertten kurtulmuyor. Çangar Finans’tan 2010 yılında borç alınan 12 milyon Sterlin ile ilgili mahkemede hukuk mücadelesi veren belediye, bu kez de bir ihale nedeni ile zor günler yaşıyor. İddiaya göre, 2011 yılında belediye ile 2 milyon TL’lik bir ihaleye imza atan firma, 1 milyon 200 TL’lik kısmı için hizmet verdi.İlgili firma ile anlaşmanın tamamlanması için ise geriye 800 bin TL’lik bir tutar kaldı. Ancak yönetimin değişmesi ile birlikte yeni bir ihaleye çıkıldı. Buna itiraz eden firma, katran, asfalt gibi yol yapım malzemelerini almak için Çangar Finans’tan borç para aldığını,belediyenin iş göstermesi durumunda hizmet vermeye hazır olduğunu ancak iş gösterilmemesi halinde Çangar Finans’tan alınan borcun belediye tarafından ödenmesi gerektiğini öne sürüyor.

İŞ YAPILMADI, PARA İSTENİYOR
Belediyeye yakın kaynaklar ise dönemin belediye başkanı Cemal Bulutoğulları’nın ihaleye dahi çıkmadan ilgili firma ile anlaşma yaptığını, firmanın ise ileride alacakları için finans kuruluşundan borç para aldığını, Çangar Finans’ın ise firmanın borcunu belediyeden talep ettiğini iddia ediyor.

HER İKİ TARAFI DA DAVA EDECEK
Firma topu belediyeye atarken, belediyeiş yapılmadığını öne sürerek bu parayı vermeye yanaşmıyor.İlgili firmaya borç veren Çangar finans yaşanan keşmekeşten dolayı hem belediyeyi hem de ilgili firmayı mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

BÖYLE BAŞLADI
Lefkoşa’daki yolların asfaltlanması, onarımı ve bakımı için ihaleye çıkan belediye,2011 yılında ilgili firma ile 2 milyon TL tutarındabir anlaşma yaptı. Anlaşmaya göre, belediye onarım yapılacak yerleri gösterecek, firma da ona göre bakım ve onarımı yapacaktı ve iş yapıldıkça ilgili ödenecekti. Anlaşma yapıldıktan sonra belediye firmaya 1 milyon 200 bin TL tutarında iş yaptırdı. İlgili firma ile anlaşmanın tamamlanması için ise 800 bin TL’lik bir tutar kaldı.

YA İŞ YA DA BORÇ

LTB’de yönetimin değişmesi ile birlikte Lefkoşa’daki yolların asfaltlanması, onarımı ve bakımı için yeni bir ihaleye çıkıldı. Firmaya yakın kaynaklar, 2011 yılında belediye ile anlaşma yapıldığını, asfalt, katran gibi hammaddeleri almak için belediyenin taahhüdü altında Çangar Finans’tan borçlandıklarını öne sürüyor. İlgili firma, ihale anlaşmasının ardından belediyede grevler olduğunu, bu edenle kendilerine iş verilmediğini iddia ediyor. Firma, belediyenin iş göstermesi durumunda geriye kalan 800 bin TL’lik tutar için hizmet vermeye hazır olduğunu iddia ediyor. Firma, iş gösterilmemesi halinde Çangar Finans’tan borç aldıkları paranın belediye tarafından ödenmesi gerektiği yönünde ayak diretiyor.

TARAFLAR DAVA EDİLECEK
Yolların bakım ve onarımı için yeni bir ihaleye çıkan belediye ise firmanın talep ettiği parayı ödemeye yanaşmıyor. Belediye yetkilileri, firmanın iş yapmadığı halde para talep ettiğini iddia ediyor. Firma ile belediye 800 bin TL’lik borç için topu birbirine atarken, olayadâhil olan ÇangarFinans, firmaya verdiği parayı talep ediyor.Firma ile belediye arasında kalan Çangar Finans her iki tarafı da dava etmeye hazırlanıyor.


“İŞ YAPMADILAR, PARA İSTİYORLAR”
LTB’ye yakın kaynaklar ise dönemin belediye başkanı Cemal Bulutoğulları’nın ihaleye dahi çıkmadan ilgili firma ile anlaşma yaptığını, firmanın ise ileride alacakları için finans kuruluşundan borç para aldığını, Çangar Finans’ın ise firmanın borcunu belediyeden talep ettiğini öne sürüyor. Firmanın iş yapmadığını, belediyeden ileride alacağı para için Çangar Finans’tan borç para aldığını ve borcu ise belediyeye havale ettiğini belirten kaynaklar, ihaleye dahi çıkılmadan söz üzerine yapılmış bir anlaşmadan kaynaklanan borcu belediyenin ödemeyeceğini açıkladı.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.