1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB’DE MAAŞ KRİZİ...
LTB’DE MAAŞ KRİZİ...

LTB’DE MAAŞ KRİZİ...

BES’A ÜYE SANAYİ BÖLGESİNDEKİ LTB ÇALIŞANLARI İŞ YAVAŞLATMA EYLEMİNE GİTTİ

A+A-

BES’A ÜYE  SANAYİ BÖLGESİNDEKİ LTB ÇALIŞANLARI İŞ YAVAŞLATMA EYLEMİNE GİTTİ

BOZAT: “BELEDİYEDE MAAŞLARIN ÖDENMEMESİNİN HESABINI SORACAK MUHATAP BULAMIYORUZ”

Belediye Emekçileri Sendikası’na  (BES) bağlı Sanayi Bölgesi’ndeki Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) işçileri, maaşlarını zamanında almamaları gerekçesiyle iş yavaşlatma eylemine gitti.

BES Başkanı Savaş Bozat LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun 8 aylık görev süresi içerisinde Belediyede yaşanan hiçbir sorunu çözümleyemediğini söyledi.

“BU MAAŞLAR DAHA EKİM AYI MAAŞLARI”

Bozat Belediye’ye kaynak aktarımı yapılmasına rağmen bugün ayın 5’i olmasına rağmen Belediyede maaşların ödenmemesinin hesabını soracak muhatap bulamadıklarını, Belediye Başkanı Fellahoğlu’nun Brüksel’de olduğunu ve Asbaşkanla yardımcısının da ortada olmadıklarını savundu.

Bozat LTB’nin sanayi bölgesindeki tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Belediyenin borçlarının yeniden yapılandırılması çerçevesinde borç  alınan 50 Milyon TL’nin taksitlerinin 12 ay geri ödemesiz olacağının bildirilmesine rağmen, bu taksitlen ödenmesine şimdiden başlandığını ve maaş ödemelerinin zora girdiğini söyledi.

“İLK KEZ BU YIL ARTIŞ TALEBİMİZ OLMADI”

Bu konuda açıklama yapacak yetkili bulunmadığını kaydeden Bozat, Toplu İş Sözleşmesi toplantılarında ilk kez bu yıl artış talebinde bulunmadıklarını da söyledi.

Bayram ödeneklerinin kaldırılması, ve aile yardımlarında da %30’luk indirim yapılmasının düşünüldüğünü kaydeden Bozat, Sendikanın bu konuda geri adım atmayacağını ve toplu iş sözleşmesinde mevcut hakların saklı kalmasını istediğini bildirdi.

Bozat ayrıca şu an en düşük baremden maaş çekmeye devam eden 130 kişinin durumlarını yeni toplu iş sözleşmesiyle yasal konuma geçirmek, ayrıca geçici işçi statüsünde çalışanların kadrolanmasının hedeflendiğini açıkladı.

“DÜZENLİ MAAŞ ALANLAR BİLE ZAMLARDAN GEÇİNEMİYOR”

Bozat Ekim ayı maaşlarını beklediklerini söyleyerek, düzenli maaş alan insanların dahi elektrik, akaryakıt, tüp gaz v.b zamlardan dolayı geçinemediğine işaret ederek, Kasım ayı maaşlarının ve Aralık’ta ödenecek 2 maaşın akıbetinin de belli olmadığını ifade etti.

Pazartesi toplu iş sözleşmesi için son kez masaya oturulacağını vurgulayan Bozat, Sendikanın taleplerinde geri adım atılmasının istenmesi halinde, eylem şeklinin dozunun artmasından kendilerinin sorumlu olmayacağını kaydetti.

2012 Toplu İş Sözleşmesi’nde imzası bulunan Belediye Meclis üyelerinin üçte ikisinin yine bugün Belediye Meclisi’nde olduklarını söyleyen Bozat, bu kişilerin aynı sözleşmeye şimdi  itiraz etmesine anlam veremediğini bildirdi.

“KEYFİ BİR İDAREYE TEPKİ KOYUYORUZ”

BES Başkanı Bozat, bugün Sendikanın koyduğu tepkinin keyfi bir idareye karşı olduğunu anlatarak, işverenin istediği zaman çalışanı ödeyemeyeceğini, her şeyin bir zamanı olduğunu ve “bıçağın artık kemiği de kesmeye başladığını” ifade etti.

Geçen yıl aynı zamanlarda Çevik Birlik müdahaleli büyük eylemler yaşandığını da hatırlatan Bozat, eylemlerde çalışanların yanında olanların şimdi karşısında olmasını eleştirdi ve sağduyu ve anlayış beklediklerini söyledi.

Bozat, 2011 yılından bu yana toplu iş sözleşmesinden yararlanamayan çalışanları toplu iş sözleşmesi kapsamına aldırarak eski-yeni ayrımını ortadan kaldırdıklarını, geçici statüdeki 136 kişinin kadrolandığını ve mücadelenin hep çalışanlar için sürdürüldüğünü söyledi.

Bozat 113 kişinin daha kadrolanması ve onların da mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.