1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB’DE SEÇİMİ...
LTB’DE SEÇİMİ...

LTB’DE SEÇİMİ...

LTB’DE SEÇİMİ...

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde yeni dönemin ilk belediye meclisi toplantısı bugün saat 20.00’de yapılacak. Toplantıya asbaşkanlık için CTP’nin aday çıkarmayışı damgasını vuracak.

 

Belediye Başkanı Mehmet Harmancı başkanlığında Belediye Mehmet Vahip Toplantı Salonu’nda toplanacak 23 kişilik Belediye Meclisi ilk toplantısında asbaşkan, yedek asbaşkan ve zorunlu komiteleri belirleyecek.

LTB’den yapılan açıklamaya göre, halka açık olarak yapılacak Belediye Meclis Toplantısı www.lefkosabelediyesi.org internet adresi üzerinden de canlı yayınlanacak.

Asbaşkan seçiliyor

LTB’de gerçekleştirilecek toplantıda asbaşkanın da belirlenmesi bekleniyor. Belediye Meclisi’nde 8 üyesi bulunan Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) ‘asbaşkanlık’ için aday çıkarmama kararı alırken, YKP’li üye Murat Kanatlı’yı destekleyeceğini duyurdu.

Adaylık konusunun CTP Lefkoşa İlçe Başkanı Mutlu Azgın tarafından Kanatlı’ya iletildiği öğrenilirken YKP konuyu partinin çeşitli organlarında değerlendirdi. YKP’nin görüşleri hem Mutlu Azgın’a hem de

Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı iletildiği öğrenildi.

YKP’nin görüşleri şu şekilde;

1-  Toplum tarafından sol olarak bilinen 3 parti Lefkoşa Belediye Meclisinde 15 üyeye sahiptir, bu yönü ile asbaşkanlığın solda kalması tercihimizdir

2- Teamüller gereği, başkanın partisi dışında sayısal olarak en büyük parti asbaşkanlığa aday gösterir, bu nedenle bizce CTP bu konuda kendi adayını göstermelidir.

3- Eğer CTP aday çıkarmayacaksa ve hem TDP hem de CTP üzerinde uzlaşırsa, konuyu YKP organları değerlendirmeye hazırdır.

Gözler TDP’de

CTP’nin aday çıkarmaması durumunda TDP’nin kendi adayını çıkarması bekleniyor. Uzlaşı gereği TDP, CTP’nin adayını desteklemek konusunda fikir beyan ederken, yeni dönemde CTP’li meclis Üyelerini’nin sert bir muhalefet göstereceğine kesin gözüyle bakılıyor.

LTB Meclisi’nin partilere göre dağılımı ise şu şekilde;

CTP: 8
TDP: 6
UBP:6
DPUG: 1
YKP: 1

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum