1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB'DE ŞOK!
LTB'DE ŞOK!

LTB'DE ŞOK!

Aradaki fark 27 bin TL!

A+A-

 

İhaleden önce 3-4 ton olarak tartılan hurdaların ihaleden sonra 880 kilo civarlarında çıktığı kaydedildi. LTB’nin yaklaşık 4 ton hurdadan elde edeceği 34 bin TL’lik hurda parası, 7 bin TL olarak eline geçti. Konunun araştırılması için 3 belediye meclis üyesi görevlendirildi.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, söz konusu ihalede hurdaların eksik tartıldığı hakkında bazı iddiaların olduğunu doğruladı. Gerekli incelemelerin tamamlanmasının birkaç gün daha alacağını ifade eden Harmancı, raporların ellerine ulaşmasının ardından gerekli mercilere konunun iletileceğini ve gerekenin yapılacağını aktardı.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin geçtiğimiz ay eski su sayaçlarının hurdaya satılmasıyla ilgili açılan zarf usulü ihalede yolsuzluk yapıldığı iddia edildi. İddiaya göre, LTB’nin geçtiğimiz ay ihalesine çıktığı eski su sayaçlarının hurdaya satılması ihalesinde 3-4 ton ağırlığı arasında bulunan hurdaların ihaleden sonra 800 kilo kaldığı, yapılan itirazlar sonucunda başlatılan soruşturmanın ise halen sonuç vermediği kaydedildi.

Yapılan iddiada LTB tarafından açılan ihaleye katılan birçok firmanın hurdaları yerinde incelediği ve yaklaşık 4 ton olan hurdalara kilo başına yaklaşık 5 TL fiyat verildiği belirtilirken, sadece bir firmanın hurdalara kilo başına 8.50 TL verdiği açıklandı. İhalenin en yüksek fiyatı veren Batuhan LTD’e kaldığı açıklanırken, yaklaşık 4 ton olan sarı tunçtan oluşan hurda su sayaçlarının tartılma sırasında 880 kilo civarlarında çıktığı kaydedildi.

Soruşturma başlatıldı

Belediye meclis üyelerinin yaptığı itirazlar sonucunda LTB bünyesinde 3 kişi atanarak soruşturma başlatıldığı öğrenilirken, olayın üzerinden bir ay geçmiş olmasına rağmen halen bir sonuca varılamadığı edinilen bilgiler arasında.

Bu durumda da LTB’nin yaklaşık 4 ton hurdadan elde edeceği 34 bin TL’lik hurda parası, 7 bin TL olarak eline geçti. Yapılan iddialar hakkında yürütülen soruşturmadan nasıl bir sonuç çıkacağı ise halen merak konusu olmaya devam ediyor.

Harmancı: “Raporlar elimize ulaşınca gereken yapılacak”

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, söz konusu ihalede hurdaların eksik tartıldığı hakkında bazı iddiaların olduğunu doğruladı. Harmancı, bu iddialarla ilgili 3 belediye meclis üyesinin görevlendirilerek konunun soruşturma aşamasında olduğunu söyledi. Gerekli incelemelerin tamamlanmasının birkaç gün daha alacağını ifade eden Harmancı, raporların ellerine ulaşmasının ardından gerekli mercilere konunun iletileceğini ve gerekenin yapılacağını aktardı.

Haberal Kıbrıslı

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.