1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB'DE TİS KRİZİ İSTİFA GETİRDİ
LTB'DE TİS KRİZİ İSTİFA GETİRDİ

LTB'DE TİS KRİZİ İSTİFA GETİRDİ

LTB'de TİS krizi istifa getirdi

A+A-

LTB’de süren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) krizi istifa getirdi. Meclis Üyesi Murat Kanatlı, Toplu İş Sözleşmesi Komisyonu'ndan kendilerine görüş ortaya koyma hakkı bile verilmediği gerekçesiyle istifa etti…

Kıbrıs Postası'nın haberine göre Kanatlı, Belediye Başkanı Harmancı ile BES’i, Meclis’i atlayarak karşılıklı önerilerini sunmakla suçlarken, Harmancı bazı meclis üyelerinin komisyonlarda oybirliği ile aldıkları kararları Meclis toplantılarında reddettiklerini iddia etti. Harmancı, tüm Meclis üyelerine iyi niyetle yaklaşmasına rağmen, bazılarından aynı iyi niyeti ve saygıyı göremediğinden yakındı.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde süren Toplu İş Sözleşmesi krizi, Meclis Üyesi Murat Kanatlı’nın LTB Toplu İş Sözleşmesi Komisyonu'ndan istifa etmesine neden oldu.

Belediye Meclisi yok sayılarak, karşılıklı önerilerin sunulduğunu anlatan Kanatlı, masadaki önerilerin ise üzerinde konuşabileceği öneriler olmadığını vurguladı.

Kanatlı: “Söz hakkım olmadan görevi sürdürmemim anlamı yok”

“Şimdi çekiliyorum ama doğru dürüst bir yapı kurulursa, 2016 yılı Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde geri gelir sorumluluk neyse alırım” diyen Kanatlı, bugünkü koşullarda yani kendilerine hiçbir söz hakkı tanınmayan koşullarda Toplu İş Sözleşmesi Komisyonu'ndaki görevini sürdürmesinin hiçbir anlamı olmadığını ifade etti.

Özellikle Harmancı’nın masaya koyduğu önerilerle hiç uyuşmadığını belirten Kanatlı, bu önerilerle ilgili bilgi verdi:

“Masaya konan önerilerden rahatsızdım. Çünkü örneğin 1 Mayıs ödeneği konusunda tüm çalışanlara değil, yalnız işçilere ödeme yapılması önerisi masaya kondu. Yeni bir sistem çalışması ortaya konmaksızın aile yardımının bir orana çekilmesi, yani aile yardımından kesinti yapılması masaya kondu.”

“Mevcut durumu idare etmeyi seçiyorlar”

“Esnek çalışmanın önünü açacak öneriler vardı… Tüm bunlar Lefkoşa Belediyesi’ndeki krizi tasarruf önlemleri ile çalışanlara da fatura etmeyi getirmektedir. Maalesef çokça örneği olduğu gibi merkez solun, sosyal demokratların ekonomik krizlerden çıkış için önerebilecekleri daha yaratıcı önerileri yok. Borç alıp krizi kendilerinden uzaklaştırmayı ama alınan borcun faizlerini birilerine yüklemeyi, tasarruf önlemleri ile mevcut durumu idare etmeyi tercih ediyorlar.

Herkesin Syriza ile övündüğü koşullarda, Syriza'nın başarısı sosyal demokrat PASOK'un başarısızlığı ve tasarruf önlemleri ile yeni borçlanmalara verdiği destek sonucu krizin yönetilemez hale geldiğini unutmayalım... Lefkoşa'da da sosyal demokratlar ayni yolu tercih ediyor, borç alarak krizi öteleyelim, acil bugünlük ihtiyacımız için çalışanlara fatura edeceğimiz tasarruf önlemleri alalım.”

Harmancı: “İyi niyeti ve saygıyı göremiyorum”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise, belediye çalışanlarının yarısının işçi yarısının memur olduğunu hatırlatarak, “Bizim hazırladığımız ve sendikanın kabul etmediği öneriler çoğunlukla işçiyi savunan öneriler. Herhangi bir hak budaması yapmadık, dengeli bir tutum izlemeye çalıştık” dedi.

Tüm Meclis üyelerine iyi niyetle yaklaşmasına rağmen, bazılarından aynı iyi niyeti ve saygıyı göremediğinden yakınan Harmancı, bazı meclis üyelerinin komisyonlarda oybirliği ile aldıkları kararları Meclis toplantılarında reddettiklerini vurguladı.

Harmancı, “Sendika ile Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerimiz devam ediyor. Lefkoşa’yı tehdit etmeyecek, Lefkoşa’nın yeniden grevler yaşamasına neden olmayacak ortak nokta arayışımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.