1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB’DEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
LTB’DEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

LTB’DEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Asmaaltı Sokak ve Arasta Sokak’ın yayalaştırması projesinin bölgeye faydalarının daha iyi anlaşılması düşüncesiyle dün geniş kapsamlı bilgilendirme toplantısı düzenledi.

A+A-

FELLAHOĞLU: “AMACIMIZ LEFKOŞA’YA OLUMLU DEĞERLER KATMAK”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Asmaaltı Sokak ve Arasta Sokak’ın yayalaştırması projesinin bölgeye faydalarının daha iyi anlaşılması düşüncesiyle dün geniş kapsamlı bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nda gerçekleştirien toplantıya LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, Eski LTB Başkanı ve Eski Başbakan Yardımcılarından Mustafa Akıncı, Eski Başbakanlardan, Yüksek Mimar, Şehir Plancısı Hakkı Atun ve bölge esnafı katıldı.

Belediyeden verilen bilgiye göre, toplantıda yapılan konuşmalarda, önemli bir tarihi potansiyele sahip olan bölgenin turizme kazandırılmasının önemi vurgulandı.

FELLAHOĞLU

Toplantıda konuşan  LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, yaşanan sıkıntılara rağmen Lefkoşa halkına olumlu değerler katmak için yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Fellahoğlu “dönüşüm ve değişim yapmak kolay değildir. Korkuları endişeleri anlarım ancak korkarak bir yere varmak mümkün değil” dedi.

Surlariçini, turizm, kültür ve eğitim merkezi olarak gördüğünü söyleyen Fellahoğlu bu anlamda Surlariçi’nde ciddi bir potansiyel olduğuna dikkat çekti.

Fellahoğlu, LTB olarak amaçlarının bu potansiyeli iyi ve doğru kullanarak çağdaş bir kent yaratmak olduğunu vurgulayarak, konuya hassasiyet gösterip toplantıya katılanlara teşekkür etti.

AKINCI

Mustafa Akıncı da tarihi çevrenin korunması ve kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasının önemine işaret etti.

Akıncı, toplantıda projeyi değerlendirerek şehirlerin plansız gelişemeyeceğini kaydetti. Uzun süren araştırmalar sonucu projelerin, planların ortaya çıktığını söyleyen Akıncı uygulama ile ilgili endişeler yaşandığında benzer örneklere bakılması gerektiğini vurguladı.

ATUN

Hakkı Atun da, toplantının faydalı olacağını belirtti. Çevre sorunlarının bilimsel baza oturtulduğunu belirten Atun, bilime kulak vermeden bir yere varılamayacağını söyledi.

LTB Proje Şube Amiri Ali Güralp da, “Asmaaltı Yayalaştırma Projesi” ile ilgili katılımcılara detaylı bilgi aktardı. Ali Güralp toplantı sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.