1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB’DEN KÖPEKLERE “ÇİP TAKTIRMA UYARISI”
LTB’DEN KÖPEKLERE “ÇİP TAKTIRMA UYARISI”

LTB’DEN KÖPEKLERE “ÇİP TAKTIRMA UYARISI”

LTB’den köpeklere “Çip taktırma uyarısı”

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) başkentteki köpek sahiplerine yönelik bir duyuruda bulunarak köpeklerine çip taktırmaları ve kimliklendirmeleri konusunda uyardı.

Çevre, İlaçlama ve Mezbaha Şube Amiri (a) Dr. Vet. Hek. Erkut Derviş Özgöray tarafından LTB Basın Bürosu aracılığıyla yapılan duyuru şöyle:

“Köpek sahiplerinin dikkatine;

7 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe giren Köpek Kayıt Tüzüğü gereği ülkedeki tüm köpeklerin çiplenip kimliklendirilmesi gerekmektedir. Vatandaşların 7 Temmuz tarihine kadar özel veteriner hekimlerine gidip köpeklerine çip taktırmaları ve veteriner hekimlerinden aldıkları resmi kayıt belgesi ile belediyeye  gelip ruhsat çıkartmaları gerekmektedir. Belediyemiz 8 Temmuz tarihinden itibaren Veteriner Dairesi ile işbirliği içerisinde sıkı denetimlere başlayacaktır. Köpeklerine çip taktırmayanlar ve belediyeden ruhsat çıkartmayanlar, Yasa gereği suç işlemiş olurlar ve asgari ücretin %10’u idari para cezasına çarptırılabilirler. Belirtilen tarihten sonra kimliksiz (çipsiz) köpek tespit edilmesi halinde Veteriner Dairesi el koyma hakkına da sahiptir.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.