1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB’NİN ASFALT HAMLESİ SÜRÜYOR
LTB’NİN ASFALT HAMLESİ SÜRÜYOR

LTB’NİN ASFALT HAMLESİ SÜRÜYOR

LTB’NİN ASFALT HAMLESİ SÜRÜYOR

A+A-

Belediye ekiplerinin asfalt tamir işlemleri devam ederken, 1 milyon TL’lik asfalt kaplama ihalesinin de yüzde 75’i tamamlandı.

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) yaz ayının gelmesi ile birlikte başlattığı asfaltlama çalışmaları sürüyor. İki ayrı koldan sürdürülen çalışmalar kapsamında Lefkoşa’daki birçok yıpranmış yol tamir edilirken, 50 sokak ve caddeyi kapsayan asfaltlama ihalesi kapsamındaki yollarda asfalt serimi sürüyor.

LTB ekipleri asfalt tamir işlerini sürdürüyor


LTB Bayındırlık ve Altyapı Şubesi ekiplerinin alınan şikayetler ve yapılan tespitler sonrasında Lefkoşa’nın farklı bölgelerindeki birçok yolda 1 yıldan beridir sürdürdüğü tamir işlemleri devam ediyor. Belediye ekipleri çukur, yarma, yıpranmış ve çatlamış asfalt kısımları usulüne göre tamir ederek, yolların kullanım kalitesini arttırmayı sürdürüyor. Toplam 240 ton asfalt kullanılan tamiratlar, belirli bir program çerçevesinde devam ediyor.

1 milyon TL’lik halenin yüzde 75’i tamamlandı


Bu çalışmanın yanında LTB ile Uçanok Limited arasında Mart ayında imzalanan ve geçtiğimiz ay başlatılan ihalenin yapım aşamasında da sona gelindi. Toplam 1 milyon TL’ye mal olan, Lefkoşa’daki 50 sokak ve caddenin asfalt yama- kaplama işlerini kapsayan çalışmaların yüzde 75’i tamamlanmış durumda. Çalışmalar kapsamında mevcut asfalt üstüne asfalt kaplama yapılması, asfalt yüzeyinin freze makinesi ile kemirilerek veya asfalt kesme makinesi ile kesilip kazılarak, asfalt yamasının yapılması gibi birçok teknik detay içeren işlem yapılıyor.

Kemal Aksay Caddesi ve Bolu Sokak tamamlandı


Lefkoşa’daki tüm bölgelerdeki en yıpranmış ve bozuk yolların öncelik verilerek asfaltlandığı ihale kapsamında birçok şikayet alınan Taşkınköy’deki Kemal Aksay Caddesi ve Küçük Kaymaklı’daki Bolu Sokak da şu ana kadar asfalt işleri tamamlanan cadde ve sokaklar arasında yer alıyor. Lefkoşa’nın en önemli ana arterlerinden olan Atatürk Caddesi ile Bedrettin Demirel Caddesi’nde de asfalt tamir ve kaplama işleri önümüzdeki günlerde yapılacak.

Harmancı: En acil olanlara müdahale edildi


LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise yaptığı açıklamada, uzun zaman bakımsız kalan yolların son 1-2 ay içerisinde yapılan müdahalelerle bir nebze olsun iyi duruma getirildiğini ifade etti. Belediye ekiplerinin yaptıkları titiz çalışmayla en kötü durumda olan yolların tespitini yaptıklarını ve imzalanan ihale kapsamında bu yolların birçoğunun asfaltlanarak sıkıntının giderildiğini belirten Harmancı, bazı yollardaki eksiklikleri de kendi ekiplerinin sonlandırdığını ifade etti.

Yeni ihale yolda
Mehmet Harmancı, ihalenin tamamlanmasının ardından en acil müdahale gerektiren yolların asfaltlanmış olacağını belirterek, çalışmaların bu noktada kalmayacağını ve önümüzdeki günlerde yeni bir ihale açarak asfalt işlerine devam edeceklerini belirtti. Harmancı, bu ihale ile şehir içi yollarda çok büyük oranda iyileştirme sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.