1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB’NİN BORÇLARI TOPLAMI...
LTB’NİN BORÇLARI TOPLAMI...

LTB’NİN BORÇLARI TOPLAMI...

LTB Başkanı Mehmet Harmancı,

A+A-

HARMANCI: “ÖNÜMÜZDEKİ 15 GÜN İÇERİSİNDE MAAŞ ÖDENMESİ ZOR”

“MAAŞLARIN ÖDENMESİ İÇİN FARKLI KAYNAKLARDAN ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜYORUZ”

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, LTB’nin 2 Temmuz 2014 tarihine göre mevcut borçlar toplamının 136 milyon 200 bin 123 TL 33 kuruş olduğunu açıkladı.

LTB Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, LTB yeni dönemde, şeffaf belediyecilik anlayışıyla belediyenin mali yapısını aylık olarak halkla paylaşma kararı aldı.

Bu çerçevede LTB Başkanı Mehmet Harmancı, dün gerçekleştirilen yeni dönemin ilk meclis toplantısında Belediye Meclis üyelerine dağıtılan 2 Temmuz 2014 tarihli mevcut borçlar listesi ve maaş ödemeleriyle ilgili açıklamada bulundu.

Başkan Harmancı, vergi faizleri ile sosyal sigorta- ihtiyat sandığı yatırımları hariç borç miktarını 136 milyon 200 bin 123 TL 33 kuruş olarak açıkladı. Harmancı borcun açılımını ise Banka ve finans şirketlerine 29 milyon 464 bin 112 TL, Devlet Kurumlarına 101 milyon 388 bin 794 TL 17 kuruş, Esnaf ve Müteahhitlere 4 milyon 693 bin 930 TL 49 kuruş,  Belediyeler Birliği’ne 595 bin 972 TL 60 kuruş, Yurt Dışı Üyeliklerine olan aidat borçları ise 67 bin 314 TL 7 kuruş olarak verdi.

“15 GÜN MAAŞ ÖDEMESİ YAPAMAYIZ, EN KISA SÜREDE ÖDEME İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

Belediyenin içinde bulunduğu mali sıkışıklığın maaş ödemelerine de yansıdığını belirten Başkan Mehmet Harmancı, önümüzdeki 15 gün içerisinde maaş ödenmesinin zor olduğunu vurguladı. Harmancı, en kısa sürede maaşların ödenmesi için farklı kaynaklardan çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Şu andaki mali tablo göz önünde bulundurulduğunda maaş ödemelerinin imkansız olduğunun göründüğüne işaret eden Harmancı, 7 Ocak 2014 tarihli Merkez Bankası’nın aldığı bankalarla ilgili overdraft limitlerin tekrardan düzenlenmesi tebliğinin 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe girdiğini söyledi.

Harmancı, bu kapsamda LTB’nin overdraft hesabının bulunduğu bankanın da öz sermayesi değerlendirildiğinde, overdraft limiti aşağıya çekilip belediyenin overdraft limitinin 6,3 milyon TL’den 3,5 TL’ye gerilediğini vurguladı.

LTB’NİN KULLANILABİLİR LİMİTİ SADECE 643 BİN TL

Devletten alınan ve kesintilerden sonra kalan 1,350 Milyon TL aylık (Temmuz ayı) katkının da Temmuz ayı sonunda belediyeye yatırılacağını, dolayısıyla şu anda o katkıdan da mahrum olduklarına dikkat çeken Harmancı, LTB’nin kullanılabilir limitinin sadece 643 bin TL olduğunu kaydetti.

Harmancı şöyle devam etti:

“Bu mali veriler ışığında Belediye personelinin aylık maaşlarının ödenmesinde de doğal bir gecikme yaşanacaktır ancak önümüzdeki 15 gün içerisinde maaşların ödenmesinin imkansız olduğu gerçeğini kamuoyu ile paylaşmak istedim. Maaşların en kısa sürede ödenebilmesi için her türlü çabayı göstermekteyiz.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.