1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LTB'YE 172 ŞİKAYET...
LTB'YE 172 ŞİKAYET...

LTB'YE 172 ŞİKAYET...

LTB'YE 172 ŞİKAYET...

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) bünyesinde kurulan Muhtarlar Koordinasyon Merkezi,  LTB Başkanı Mehmet Harmancı eşliğinde çalışmalarına devam ediyor.

 

LTB’den verilen bilgiye göre, bu kapsamda muhtarlıklarla yürütülen istişareler neticesinde Şubat ayından itibaren 18 muhtarlık ziyaret edildi ve ziyaretlerde tespit edilen 172 şikayetten 89’u çözümlenirken, 34 şikayet ile ilgili çalışmalar sürüyor.

Trafik aydınlatma ve eski eserlerle ilgili olan 49 sorunun çözümü için ise ilgili kurumlarla yapılacak istişareler sonucunda çalışma başlatılması hedefleniyor.

Açıklamada, şikayetlerin; “yüzde 22.67 yol kaplama, asfalt, drenaj, yüzde 22.9 çevre ve bina temizliği, yüzde 9.88 trafik ve güvenlik, yüzde 8.72 Park Bahçe Hizmetleri, yüzde 7 tehlikeli binalar ve diğer muhtelif şikayetler” olduğu belirtildi.

“172 ŞİKAYETTEN 131’İ SURLARİÇİ BÖLGESİ’NE AİT”

Muhtarlar Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan çalışma kapsamında Surlariçi Bölgesi’nin Abdiçavuş, Akkavuk, Haydarpaşa, Kafesli, Selimiye, İplikpazarı, Ayyıldız, Yenicami, İbrahimpaşa, Mahmutpaşa, Karamanzade ve Arabahmet Mahalleleri’ne yapılan ziyaretlerde131 sorun tespit edildi. Bu sorunların 79’u çözümlenirken geriye kalan sorunların çözümü için çalışma yapılıyor.

Surlariçi bölgesindeki çalışmaların ardından Kumsal, Köşklüçiftlik, Metehan, Ortaköy, Göçmenköy ve Taşkınköy bölgeleri de ziyaret edildi.

HARMANCI DA KATILDI 

LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın da katıldığı ziyaretlerde bölge muhtarlarına yaşanan sıkıntı ve aksaklıklar gösterildi. Bölgelerde tespit edilen sorunlar LTB ekipleri tarafından çözümlenirken, diğer bölgelerde de çalışmaların devam ettiği belirtildi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.