1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. LÜBNAN'DA TÜRK PİLOTLARIN KAÇIRILMASI
LÜBNAN'DA TÜRK PİLOTLARIN KAÇIRILMASI

LÜBNAN'DA TÜRK PİLOTLARIN KAÇIRILMASI

Lübnanlı Şii alim Hani Fahs, başkent Beyrut'ta 2 Türk pilotunun kaçırılma olayının, zayıf olan Lübnan devletinin varlığına yönelik yeni bir tehdit meydana getirdiğini belirtti.

A+A-

LÜBNANLI Şİİ ALİM FAHS: "KAÇIRILMA OLAYI, ZAYIF OLAN LÜBNAN DEVLETİNİN VARLIĞINA YÖNELİK YENİ BİR TEHDİT OLUŞTURUYOR"

Lübnanlı Şii alim Hani Fahs, başkent Beyrut'ta 2 Türk pilotunun kaçırılma olayının, zayıf olan Lübnan devletinin varlığına yönelik yeni bir tehdit meydana getirdiğini belirtti.

Hani Fahs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaçırılma olayının sorumluluğunu sadece bir gruba yüklenmemesi gerektiğini ifade ederek, "Söz konusu olay, zaten zayıf olan Lübnan devletinin varlığına yönelik yeni bir tehdit meydana getiriyor" dedi.

Olayın, Suriye'de kaçırılan 9 Lübnanlı hadisesini olumlu yönde etkilemesini temenni ettiğini dile getiren Fahs, "Bu, Türkiye'nin Lübnanlıların kaçırılmasına karıştığı veya kaçıranları muhafaza ettiğiyle suçlanıldığı anlamına gelmiyor" diye konuştu.

Kaçırma eyleminin Lübnan turizmini ve ekonomisini etkileyeceğini vurgulayan Fahs, "Kaçırılma olayının Lübnan ve Türkiye arasında iyi seviyede yürütülen ilişkileri olumsuz yönde etkilememesini umuyoruz" ifadesine yer verdi. Fahs, Türkiye'nin bölgedeki önemine dikkati çekerek, yetkililerin iki ülke arasındaki ilişkileri muhafaza etmesi için gayret sarf etmesi yönündeki temennisini de dile getirdi.

"LÜBNAN'DAKİ TÜRK KURUMLARINA YÖNELİK EYLEM TEHDİDİ"

Öte yandan Lübnan'da kaçırılan Suriyelilerin dosyasını takip eden komisyonun üyesi Ethem Zagib, kaçırılan Lübnanlıların ailelerinin yarından itibaren ülkedeki Türk kurumlarına yönelik eylemlerini arttıracağını bildirdi.

Zagib, söz konusu eylemlerin sert olacağını ve daha öncekilerle kıyaslanamayacağına dikkati çekerek, "Kaçırılan Lübnanlıların Ramazan Bayramı'ndan önce serbest bırakılmaması halinde topraklarımızda ne bir Türk ne de Türk kurumunun kalmayacağı konusunda uyarmıştık" ifadesine kullandı.

Komisyonun bir diğer üyesi Hayat Avvali ise kaçırılan Lübnanlıların yakınlarının yarından itibaren düzenleyeceği eylemlerin barış yanlısı olmayacağını dile getirerek, eylemler hakkında detaylı bilgi vermedi.

Lübnan'da İstanbul-Beyrut seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağının personelini havalimanından otele götüren servis aracını durduran silahlı grup, geçen cuma günü Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca'yı kaçırmıştı. Olayı "İmam Rıza'nın Ziyaretçileri" adlı grup üstlenmişti. "İmam Rıza'nın Ziyaretçileri" adlı grup yayınladıkları bildiride, Türk pilotların serbest bırakmalarına karşılık Ankara'dan Suriye'de rehin tutulan 9 Lübnanlının serbest bırakılması konusunda yardım etmeleri talebinde bulunmuştu.

Lübnan'dan İran'a ziyarete giden 11 Lübnanlı geçen yıl mayıs ayında ülkelerine dönerken Suriye'nin Azez kenti yakınlarında kaçırılmıştı. Kaçırılanlardan ikisi daha sonra Türkiye'nin ara buluculuğuyla serbest bırakılmıştı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.