1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LURİCİNA KAZANDI! YOL PROJESİ NİHAYET BAŞLIYOR
LURİCİNA KAZANDI! YOL PROJESİ NİHAYET BAŞLIYOR

LURİCİNA KAZANDI! YOL PROJESİ NİHAYET BAŞLIYOR

Eski adıyla Luricina olarak bilinen Akıncılar’da halkın uzun süren mücadelesi sonuç verdi;

A+A-

 

Ağustos 2013’te Geçici Hükümet döneminde alınan ancak üzerinden yaklaşık iki yıl geçmesine rağmen adım atılmayan Akıncılar-Haspolat Yolu Projesi’ne nihayet başlanıyor.

Geçtiğimiz ay Meclis önünde köy halkının eylemine konu olan yol konusunda ihale tamamlandı. Akıncılar-Haspolat Yolu Projelendirme İhalesi’ni kazanan Nuzi Limited Şirketi, bölgede çalışma başlattı başladı. Akıncılar ile Haspolat’ı bağlayacak yol çalışmasının 4 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

14 Ağustos 2013’te Bakanlar Kurulu tarafından alınan ve Karayolları Dairesi’nin uzun süreli çalışmaları sonucunda hayat bulan Akıncılar-Haspolat Yolu Projelendirme İhalesi’ni kazanan Nuzi Limited Şirketi, bölgede çalışma başlattı. Karayolları Dairesi’nden elde edilen bilgiye göre, Nuzi Limited Şirket tarafından yürütülecek olan Akıncılar- Haspolat yolu, sözleşme gereği 120 günde tamamlanacak. Nuzi Limited Şirketi ve Karayolları Dairesi işbirliğinde hazırlanacak proje ile, Akıncılar- Haspolat arasına yaklaşık 18 kilometre uzunluğunda 3’üncü sınıf yol yapılacak.

18 milyonluk bütçe

Geçici Hükümet döneminde alınan ancak kaynak yetersizliği nedeniyle hayata geçirilemeyen yol projesi, Karayolları Dairesi’nin proje ihalelerinden elde edilen kaynaktan aktarma yaparak elde ettiği kaynak ile gerçekleştirilecek. Akıncılar- Haspolat Yolu Projesi’nin yaklaşık 18 milyon TL’ye mal olması öngörülüyor.

Barbaros müjdeyi verdi

Akıncılar Belediyesi Başkanı Hasan Barbaros ise Akıncılar halkına müjdeyi sosyal medyadan yaptığı açıklamada verdi. Barbaros, yol konusunda uzun zamandır verilen mücadelye dikkati çekerek, yolun tüm Akıncılar halkına hayırlı olmasını diledi.

Barbaros şöyle yazdı: “Değerli köylü kardeşlerim. Bilindiği üzere Siber Hükümeti döneminde, ilk önce dönemin Başbakanı Sayın Sibel Siber, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan gerekli izni ve T.C Kaynakları finansmanı onayı almış olup daha sonra Bakanlar Kurulu kararı ile Akıncılar’a Haspolat üzerinden yeni yol yapımını onayladı. Yeni hükümet döneminde yolumuz çalışmaları devam etti. Bu çalışmanın daha hızlı ilerleyip bir an önce köyümüze serbest yolun yapılması için biz de boş durmadık. Ziyaretler yaptık, eylem yaptık ve süreci yakından takip ettik. Şimdiki Başbakanımız Özkan Yorgancıoğlu’nun da girişimleri ile yol proje ihalesi sonuçlanmış olup, yetkili firmanın arazide çalışmalara başladığını biraz önce telefonla arayıp görüştüğüm Kara Yolları Dairesi Müdürü Sayın Hasan Nihat Erduran’dan, müjdeli haberi almış bulunmaktayım. Tüm Akıncılar halkına hayırlısı olsun. Akıncılar Belediyesi olarak sürecin hergün takipçisi olmaya devam edeceğiz. Yolumuzun yapılması için gerekli izinleri, finansmanı veren ve katkı koyan herkese teşekkür ederim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.