1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LÜTFEN DİKKAT! OY KULLANIRKEN BU HATAYI YAPMAYIN!
LÜTFEN DİKKAT! OY KULLANIRKEN BU HATAYI YAPMAYIN!

LÜTFEN DİKKAT! OY KULLANIRKEN BU HATAYI YAPMAYIN!

LÜTFEN DİKKAT! OY KULLANIRKEN BU HATAYI YAPMAYIN!

A+A-

Ülkemizde yarın gerçekleşecek seçimlerde Yüksek Seçim Kurulu vatandaşlara dikkatli olmalarını ve yapabilecekleri küçük hatalar nedeni ile oylarının yanmaması için yapmaları gerekenleri açıkladı.

NASIL OY KULLANILACAK?


Seçimde seçmenler iki adaylı oy pusulasında tercih edecekleri adayın adının bulunduğu bölüme “evet” mührünü bir kez vurarak oy kullanabilecekler.

125552.jpg

ÇİFT MÜHÜR BASMAYIN

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Şafak Öneri, vatandaşları oy pusulalarına çift mühür basılması konusunda uyararak, “sönük çıktı” veya “tam belli olmadı” diye oy pusulasına çift mühür basılması durumunda oyun yanacağına ve vatandaşın iradesinin sandığa yansıyamayacağına dikkat çekti. Vatandaşların sandıklarda, üzerinde Yüksek Seçim Kurulu ve Sandık Kurulunun mührünün yer alacağı oy pusulalarını alırken bu iki mührün olup olmadığına dikkat etmesini isteyen Öneri, bu iki mührün bulunmadığı oy pusulalarının geçersiz olacağını hatırlattı.

YUKARIDAN AŞAĞIYA KATLAYIN

Öneri, pusulaların oy verildikten sonra yukarıdan aşağıya ve mühürlerin görüleceği şekilde katlanması gerektiğini ifade ederek, gerekli uyarıların sandık başkanları tarafından da yapılacağını söyledi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.