1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. LYS ÜNİVERSİTE TERCİH İŞLEMLERİ BAŞLIYOR!
LYS ÜNİVERSİTE TERCİH İŞLEMLERİ BAŞLIYOR!

LYS ÜNİVERSİTE TERCİH İŞLEMLERİ BAŞLIYOR!

LYS üniversite tercih işlemleri başlıyor!

A+A-

2017 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre tercih işlemleri bugün başlıyor…

Türkiye Yükseköğrenim ve Dışilişkiler Dairesi’nden yapılan açıklamada,  alınan puanlara göre ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr adresinden bugünden başlayarak, 26 Temmuz’a kadar tercih işlemleri bireysel olarak yapılabileceği belirtildi.

Açıklamada, Tercih işleminin ekrandaki uyarılara göre sonlandırılması ve tercihlerin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmak için ekranda “2017-ÖSYS Tercihleriniz ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesinin mutlaka görüntülenmesi istendi.

Tercih bildirim işlemi tamamladıktan sonra “Tercih Süresi” içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerde değişiklik yapılabileceği ifade edilen açıklamada, tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adayların bu işlemi elektronik ortamda yapacağına işaret edilerek, tercihlerin tümüyle iptalinin yapılamayacağı ve tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacağı vurgulandı.

Ağustos ayında sonuçların açıklanmasının ardından ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemlerinin ise 14 Ağustos-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleştirileceği vurgulandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.