1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAAŞ GREVİNDE OLAYLAR ÇIKTI
MAAŞ GREVİNDE OLAYLAR ÇIKTI

MAAŞ GREVİNDE OLAYLAR ÇIKTI

Maaş alamadıkları için 26 Ağustos’tan beri süresiz grevde olan Mehmetçik Belediyesi çalışanları, dün gergin anlar yaşadı. Büro-İş’e ait bir pankartı çöpe atan bir belediye çalışanı, polisin devreye girmesi ile kadrolu çalışanların elinden güçlükle kurtarı

A+A-

Büro Banka ve Ticaret Çalışanları Sendikası’na (Büro–İş) bağlı Mehmetçik Belediyesi çalışanları dün, sürdürdükleri grev esnasında gergin anlar yaşadı. Mehmetçik Belediyesi önünde devam eden eylemi belediyeye bağlı bir plaj tesisine taşıyan eylemciler, burada bir kişinin pankartlarını çöpe atması nedeni ile sinirlerine hakim olamadı. Polisin güçlükle müdahale ettiği olayda, arbede yaşandı, ismi verilmeyen şahıs, polis tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

“Pankart çöpe atıldı”
Mehmetçik Belediyesi önünde süren eylemin, ikinci bir nokta olarak, plaj tesislerine taşındığını belirten Büro – İş Başkanı Hüseyin Zeki Akyön, artık eylemlerinin iki noktada da süreceğini belirtti. Bölgede bulunan yolun eylemciler tarafından trafiğe kapandığını belirten Akyön, polisin uyarması ile birlikte yolu açtıklarını söyledi. Tesis önünde eylemlerini sürdürdükleri esnada, tesis çalışanlarından birisinin, eylemcilerin pankartını çöpe attığını ifade eden Akyön; olayların bu şekilde patlak verdiğini anlattı.

“Polis müdahale etmedi”
Pankartı çöpe attığı sırada polisin de olaya şahit olduğunu öne süren Akyön, polisin hiçbir müdahalede bulunmadığına dikkat çekti. Büro-İş üyelerinin ise olayı fark etmesi ile çok sinirlendiğini dile getiren Akyön, şahsın polis tarafından bölgeden uzaklaştırıldığını ve hiçbir şiddet olayının yaşanmadığını belirtti.

“Eylemler her gün artacak”
Akyön, Büro-İş’e bağlı Mehmetçik Belediyesi çalışanlarının, beklentileri elde etmediği sürece, her gün çeşitli ve artan eylemlerde bulunacağını belirtti. Son olarak İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Teberrüken Uluçay’ın kendilerine bilgi verdiğini ifade eden Akyön, bu bilgilerin tatmin edici olmadığını ve eylemlerin devam edeceğini vurguladı.

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.