1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAAŞLAR BORÇLA ÖDENİYOR
MAAŞLAR BORÇLA ÖDENİYOR

MAAŞLAR BORÇLA ÖDENİYOR

Maaşlar borçla ödeniyor

A+A-

1986’DAN SONRA İLK KEZ: 1986’dan sonra ilk kez bir hükümet kamu maaşlarını ödeyebilmek için borçlanıyor. UBP-DP hükümeti Nisan ayı maaşlarını ödeyebilmek için Merkez Bankası kefaletiyle Türkiye bankalarından borçlanıyor. Borca karşılık uzun süredir gündemde olan Merkez Bankası Yasa Tasarısı meclise sevk edildi

Bertuğ TOPAL

Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti Ulusal Güçler koalisyon hükümeti, Türkiye ile imzalanacak Ekonomik Protokol’ün imzalanmasının gecikmesi nedeniyle maaşların ödenmesi için uzun yıllardır başvurulmayan bir formülle maaşları ödeyecek.

Hükümet, Nisan maaşlarının ödenmesi amacıyla Türkiye bankalarından Merkez Bankası kefaletiyle borçlanarak kamu maaşlarını ödeyecek.

60 milyon TL borçlanılacak

Ulusal Birlik Partisi-Demokrat Parti Ulusal Güçler koalisyon hükümetinin Nisan ayı maaşları için eksildiği tutar 60 milyon TL. bu tutar Türkiye bankalarından bono vasıtasıyla borçlanılacak. Eksik tutar olan 60 Milyon TL’nin de kasaya girmesiyle önümüzdeki Mayıs maaşlarına kadar hükümet rahatlamış olacak. 45 günlük sürede ise Türkiye ile imzalanacak Ekonomik Protokol imzalanacak.

Merkez Bankası Teşkilat Yasası Meclis’te

Merkez Bankası kefaletiyle borçlanma yapılacak olması nedeniyle, hükümet ile Merkez Bankası arasında siyasi meşfereteşle yaşanacak. Hükümet uzun süredir gündemde olan Merkez Bankası Teşkilat Yasası’nı ivedilik talebiyle Meclise sevk etti.

Riski yok

Güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre Merkez Bankası Teşkilat Yasası’nın, Merkez Bankası’na talepleri üzerine bazı düzeltmeler için geri gönderildiği ifade edildi. Güvenilir kaynaklar, “iki tarafın çıkarına olacak şekilde karşılıklı menfaat ilişki üzerinden bir iş yapılıyor. Bu tasarı teknik bir yasadır. Kadrolarla ilgili bir düzenlemeleri içerir ve riskli bir tarafı yoktur” dedi.

Kaynak, Geçmiş hükümetin Türkiye bankalarından borçlanmayı siyaseten tercih etmediğini kaydetti.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.