1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 'MAAŞLAR YARIN ÖDENECEK'
'MAAŞLAR YARIN ÖDENECEK'

'MAAŞLAR YARIN ÖDENECEK'

FELLAHOĞLU, BELEDİYE PERSONELİNİN MAAŞLARININ YARIN ÖDENECEĞİNİ AÇIKLADI.

A+A-

FELLAHOĞLU, TALAT’I ZİYARET ETTİ

LTB BAŞKANI FELLAHOĞLU, BELEDİYE PERSONELİNİN MAAŞLARININ YARIN ÖDENECEĞİNİ SÖYLEDİ

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu, belediye personelinin maaşlarının yarın ödeneceğini, 1 Mayıs ödeneğinin de verileceğini söyledi. Fellahoğlu, gelecek ay için maaşlar konusunda belirsizlik olduğunu, bu konuyla ilgili de çalışma yapacaklarını belirtti.

Fellahoğlu, bugün, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ı ziyaret etti.

Belediyede yaşanan süreci ve bugünkü durumu anlatan Fellahoğlu, belediyenin “uçan kuşa borcu olduğunu”, ihalelerin hemen hemen hepsinde yolsuzluk yapıldığını söyledi.

Sayıştay raporlarının 194 kişinin belediyeye yasal olmayan şekilde istihdam edildiğini ortaya koyduğunu kaydeden Fellahoğlu, yasaların öngördüğü şekilde davranacağını belirtti.

Talat da konuşmasında Demokrat Parti (DP) ile Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) belediyenin bu duruma gelmesinde birinci derecede sorumlu olduğunu iddia etti.

Bazı kesimlerin Fellahoğlu’nu eleştirmeye başladığını söyleyen Talat, “Daha önce kendi yaptıklarına bakmadan eleştiri yapanlar var bu eleştiriler kara mizah örneğidir” dedi.

FELLAHOĞLU: “YASAYI UYGULAYACAĞIZ”

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde (LTB) yaşanan sıkıntılar ve gelinen noktayı anlatan Fellahoğlu, başkanlık görevini devraldığı günden bugüne yeni sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

LTB’yi yurttaşlara birlikte normalleştireceğine inandığını belirten Fellahoğlu, “Halkta beklenti, güven ve moral var. Bunu görmek bizi mutlu ediyor” dedi.

Emlak vergisinin son gününde veznelerde kuyruk oluştuğunu kaydeden Fellahoğlu, hizmetlerin verilmeye başlamasıyla birlikte halkın buna olumlu karşılık verdiğini, vergilerini ödediğini ifade etti.

LTB’nin yıllık gelirinin 33 milyon TL, personel giderlerinin ise yıllık 56 milyon TL olduğunu söyleyen Fellahoğlu, bunun sürdürülebilir olmadığını vurguladı.

Sayıştay raporunun 194 kişinin belediyeye yasadışı şekilde kadrolaştırıldığını belirten Fellahoğlu, bu kişilerin isim bazında belirlenmesi yönünde çalışma yapılacağını kaydetti. Fellahoğlu, yasaların öngördüklerini yapacağını ifade etti.

Belediyenin çok yüklü miktarda borcu olduğunu anlatan Fellahoğlu, hemen hemen bütün ihalelerde yolsuzluk yapıldığını söyledi.

TALAT: “UBP VE DP BİRİNCİ SORUMLU”

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin tamamen çöktüğünü, halkın hizmet alamadığını belirten Talat, Demokrat Parti (DP) ile Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) belediyenin bu duruma gelmesinde birinci derecede sorumlu olduğunu iddia etti.

Belediyede sıkıntıların ilk ortaya çıkmaya başladığında hükümetin duruma duyarsız kaldığını söyleyen Talat, “Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu maaşlarını alamayan işçilerin grevini yasakladı. Bu hareketten sonra işçiler kırıp dökmeye başladı” dedi.

UBP’nin LTB’de aşırı istihdama yasal kılıf hazırladığını söyleyen Talat, UBP’nin Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) iktidar olduğu dönemde yürürlüğe koyduğu personel sayısını kısıtlayan yasayı tadil ederek istihdamın önünü açtığını savundu.

Talat, siyasetin değil bazı siyasetçilerin kirli olduğunu söyledi.

Fellahoğlu’nun görevinin zor olduğunu belirten Talat, başarılı olacağına inandığını kaydetti. Talat, Fellahoğlu’na başarı diledi.

Aydınlatma vergisinin hem belediye hem de hükümet tarafından alınması konusunda ne düşündüğüne ilişkin bir soru üzerine Talat, bu konuda belediyenin hatası olmadığını bu durumun sorumlusunun hükümet olduğunu söyledi.

Talat, “Belediyenin vergi listesinde aydınlatma var. Hükümet bunu Elektrik Kurumu’na da veriyor. Olmayan hükümet, iş yapmaya çalıştığında da eline yüzüne bulaştırıyor” dedi.

Yasada görevin belediyeye verildiğini söyleyen Talat, Elektrik Kurumu ile belediyenin oturup anlaşması gerektiğini ifade etti.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.