1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. " MAAŞLAR YATIRILDI, ELEKTRONİK İŞLEMLER YAPILABİLECEK"
" MAAŞLAR YATIRILDI, ELEKTRONİK İŞLEMLER YAPILABİLECEK"

" MAAŞLAR YATIRILDI, ELEKTRONİK İŞLEMLER YAPILABİLECEK"

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Koop-Sen'in grev yaptığı Kooperatif Merkez Bankası müşterilerinin mağdur olmayacağını, maaş yatırımlarının bugün yapıldığını ve elektronik işlemlerin yapılabileceğini söyledi.

A+A-

DENKTAŞ: "MÜŞTERİLER MAĞDUR OLMAYACAK, MAAŞLAR YATIRILDI, ELEKTRONİK İŞLEMLER YAPILABİLECEK"

"GREVİN DEVAMINA VEYA BİTMESİNE SENDİKA KARAR VERECEK, OLUMLU GÖRÜŞME YAPTIK UMARIM KRİZ ATLATILMIŞTIR"

GÜRÖZ: "DENKTAŞ VE SANER İLE GÖRÜŞTÜK, ÖNERİLERİNİ ÜYELERİMİZLE DEĞERLENDİRİP KARARIMIZI VERECEĞİZ"

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Koop-Sen'in grev yaptığı Kooperatif Merkez Bankası müşterilerinin mağdur olmayacağını, maaş yatırımlarının bugün yapıldığını ve elektronik işlemlerin yapılabileceğini söyledi.

Denktaş, grevin devamına veya bitmesine sendikanın üyeleri ile birlikte karar vereceğini ifade ederek, görüşmelerinin olumlu geçtiğini ve krizin atlatıldığını umduklarını kaydetti.

Koop-Sen Başkanı Mehmetali Güröz, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner ile olumlu bir görüşme yaptıklarını, ancak grevi kaldırmadıklarını söyledi.

Güröz, kararlarının greve devam olduğunu ancak greve tamam mı devam mı kararını üyelerle yapacakları toplantıda kararlaştıracaklarını kaydetti.

2 SAATLİK GÖRÜŞME

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile Çalışma Bakanı Ersan Saner, bugün Kooperatif Merkez Bankasında sendika başkan ve genel sekreteriyle yaklaşık 2 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası sendika başkanı ile bakanlar ayrı ayrı basına açıklama yaptı.

Sendika başkanı Güröz, görüşmede her konunun tartışıldığını belirterek, hükümetten gelen bir ay içinde gerekli çalışmalar yapılsın ve sorun giderilsin önerisini üyeleriyle birlikte değerlendireceklerini kaydetti.

Değerlendirme sonrası greve ya devam diyeceklerini, ya da grevin kaldırılacağını ifade eden Güröz, "İyi bir görüşme oldu, biz başkan ve genel sekreter olarak kesin karar vermedik üyelerle birlikte karar vereceğiz. Kararımız greve yarın da devamdır, geri adım atmadık ama önerileri değerlendirip bir yol haritası çizeceğiz" dedi.

Grevin şu an için kalkmadığını, buna üyelerin karar vereceğini anlatan Güröz, önerinin olumlu olduğunu ama netice ortaya çıkmadığını kaydetti.

Serdar Denkatş da, Ersan Saner ile birlikte basına açıklama yaptı.

Denktaş, sendika ile her türlü konuyu görüştüklerini, onların da önerileri üyeleri ile birlikte değerlendirip bugün karar vereceklerini belirterek, bu grevden dolayı müşterilerin mağdur olmayacağını, ödemelerin bugünden yatırıldığını, bankadan da teminat aldıklarını söyledi.

Grevin devamına sendikanın karar vereceğini ifade eden Denktaş, bankada elektronik işlemlerin yapılabileceğine işaret ederek, "Ümit ederim kriz atlatıldı, güven oyu alır almaz sorunu çözüp sonuca ulaşmak için geldik, gerisine sendika karar verecek, güzel bir tartışma oldu" dedi.

Denktaş soru üzerine; sendikanın grevinin yasaklamaya gerek kalmadan çözüleceğine inanç belirterek, sonuçta burasının çalışanların da ekmek teknesi olduğunu, Kooperatif Merkez Bankası’nın ülkenin en önemli bankası olduğunu söyledi.

Denktaş, Çalışma Bakanı Saner'e de arabuluculuk görevinden dolayı teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.