1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MADDE BAĞIMLILIĞI SORUNU...
MADDE BAĞIMLILIĞI SORUNU...

MADDE BAĞIMLILIĞI SORUNU...

Madde bağımlılığı sorununun aşılması için her türlü çabayı göstermeye hazır

A+A-

 

BEROVA: “MADDE BAĞIMLILIĞI SORUNUNUN AŞILMASI İÇİN HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERMEYE HAZIRIZ”

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, madde bağımlılığının önemli bir sorun olduğunu dile getirerek, bu sorunun aşılması için her türlü çabayı göstermeye hazır olduklarını kaydetti.

Berova bugün Ayşe Gökyiğit başkanlığındaki Uyuşturucu, Alkol ve Sigara ile Mücadele Derneği ( USAM ) ile Ahmet Ulubay başkanlığındaki Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı heyetlerini birlikte kabul edip, görüştü.

GÖKYİĞİT

USAM Başkanı Ayşe Gökyiğit, kabulde yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı ile birlikte Türkiye’de katıldıkları bağımlılıkla mücadele eğitim programından bahsederek, bu eğitimlerde kazandıkları bilgi birikimiyle ülkeye katkı yapmak istediklerini belirtti.

Bağımlılık konusunda hem gençlerin, hem öğretmenlerin, hem de kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini ifade eden Gökyiğit, Eğitim Bakanlığı’ndan bu konuda destek istedi.

ULUBAY

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Başkanı Ahmet Ulubay ise konuşmasında, uyuşturucu bağımlılığının ülke gençlerini tehdit ettiğine işaret ederek, katıldıkları eğitimden bahsetti.

Uyuşturucuyla ilgili çalışmaların bilimsel yaklaşımla yapılması gerektiğini kaydeden Ulubay, uyuşturucuyla mücadele çalışmaları konusunda Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yardım istedi.

BEROVA

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, önemli bir konu olan madde bağımlılığıyla ilgili hükümetin Başbakanlık bünyesinde uyuşturucuyla mücadele komisyonu kurduğunu hatırlattı.

Bu konu üzerinde çalışmanın Milli Eğitim Bakanlığı’nın “boynunun borcu” olduğunu ifade eden Berova, bakanlık olarak bu tür çalışmalara aktif destek vermeye hazır olduklarını ancak uyuşturucuyla mücadele komisyonu ile koordinasyon içinde hareket etmenin önemine değindi.

Madde bağımlılığı sorununun aşılması için her türlü çabayı göstermeye hazır olduklarını kaydeden Berova bu bağlamda uyuşturucuyla mücadele komisyonu ile temaslarını sürdürerek, USAM ve Kızılay’dan alacakları fikirlerle kolektif bir çalışma anlayışı geliştirmeyi amaçladıklarını anlattı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.