1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “MADEN İŞÇİLERİNİN ANILARI” FİLMİ ÇARŞAMBA GÜNÜ GÖSTERİLECEK
“MADEN İŞÇİLERİNİN ANILARI” FİLMİ ÇARŞAMBA GÜNÜ GÖSTERİLECEK

“MADEN İŞÇİLERİNİN ANILARI” FİLMİ ÇARŞAMBA GÜNÜ GÖSTERİLECEK

“Maden İşçilerinin Anıları” adlı belgesel filmi gösterecek. Film gösterimi, 22 Ocak Çarşamba günü saat 17.00’de Lefkoşa’da ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde yer alacak.

A+A-

ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 17.00’DE DAYANIŞMA EVİ’NDE GÖSTERİLECEK FİLM, TÜRKÇE ALTYAZILI OLACAK

Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği tarafından desteklenen ve Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği (AHDR) tarafından yürütülmekte olan The Meeting Point, Kıbrıs’taki tüm Kıbrıslı işçilerin işçi hakları için ortak mücadelelerini anmak için “Maden İşçilerinin Anıları” adlı belgesel filmi gösterecek.

Film gösterimi, 22 Ocak Çarşamba günü saat 17.00’de Lefkoşa’da ara bölgedeki Dayanışma Evi’nde yer alacak.

“Maden İşçileri’nin Anıları” isimli belgesel film, yapımcısı Paschalis Papapetrou ve Barış Azizoğlu’nun yapacakları açılış konuşmaları sonrasında gösterime girecek. Yunanca olan film Türkçe altyazılı gösterilecek.

Film gösterimini takiben, geleneksel Kıbrıs yemeklerinin ikram edileceği bir resepsiyon gerçekleştirilecek.

AHDR’den verilen bilgiye göre, katılımcılar kişisel hikayelerini ve ortak mücadele deneyimlerini de kayıtlara geçebilecek. Böylece bu deneyimler sonraki nesillere aktarılabilecek.

Görevli anketörler bu hikaye ve deneyimlerin kaydını gerçekleştirecek. Kayıtlar gönüllülük ilkesi altında gerçekleştirilecek ve katılım zorunlu olmayacak.

Sınırlı sayıda yer mevcut olduğundan, kayıt işlemleri için +357 22445740 ve  +90 548 8345740 numaralı telefonlar veya, e-mail: eu@home4cooperation.info, www.home4cooperation.info adresleri kullanıma sunuldu.

Filmin, Kıbrıs’ta maden ocaklarında hizmet vermiş Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk madenciler ve Kıbrıs maden tarihine bir takdir nişanesi olarak hazırlandığı ve hiçbir güvenceleri olmaksızın oldukça zor şartlar altında birlikte mücadele etmiş madencilere ithaf edildiği belirtildi.

“Maden İşçilerinin Anıları” adlı filmin, yorumlanmış hikayeler, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum işçilerin ıstırap ve zorluklar karşısında direnişlerini ve daha iyi çalışma şartları için verdikleri ortak mücadeleyi belgelediği kaydedildi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.