1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. MADRİD M-30 CAMİSİ'NDE RAMAZAN DAYANIŞMASI
MADRİD M-30 CAMİSİ'NDE RAMAZAN DAYANIŞMASI

MADRİD M-30 CAMİSİ'NDE RAMAZAN DAYANIŞMASI

İspanya'nın başkenti Madrid'de bulunan ve Avrupa'nın en büyük camisi olarak bilinen M-30 Camisi'nde her gün yaklaşık bin kişiye iftar veriliyor.

A+A-

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK CAMİSİ OLARAK BİLİNEN İSPANYA'NIN BAŞKENTİNDEKİ M-30

CAMİSİ'NDE RAMAZAN DOLAYISIYLA HER GÜN YAKLAŞIK BİN KİŞİYE İFTAR VERİLİYOR

İspanya'nın başkenti Madrid'de bulunan ve Avrupa'nın en büyük camisi olarak bilinen M-30 Camisi'nde her gün yaklaşık bin kişiye iftar veriliyor.

M-30 Camisi, özellikle ramazan aylarında Müslümanların buluşma yeri oluyor. Çoğunlukla başkentte yaşayan Fas, Suudi Arabistan, Mısır ve Suriyeli Müslümanların gittiği camide her yıl olduğu gibi bu yıl da ramazan dolayısıyla ücretsiz iftar verilmeye başlandı.

Ramazan ayı boyunca yaklaşık bin kişiye her akşam iftar verildiği ve Müslümanlar arasında büyük dayanışma yaşandığı kaydedildi. İlk olarak caminin avlusunda toplanan ve hurma yiyerek orucunu bozan Müslümanlar, daha sonra akşam namazını kılıp, arkasından restoranda birlikte iftar yapıyorlar.

Camide orucunu açan Müslümanlar, AA muhabirine, ''en güzel ramazanı ülkelerinde yaşadıklarını ve özellikle bu kutsal ayda vatan ve aile özlemi duyduklarını'' söylerken, her şeye rağmen Madrid'deki imkanlardan da memnun olduklarını dile getirdi.

İspanya'daki 18 İslam ülkesinin diplomatik temsilcilerinin işbirliğiyle 1976 yılında temelleri atılan ancak maddi sorunlardan dolayı 11 yıl inşaatı duran cami, Suudi Arabistan Kralı Fahd'ın desteğiyle ancak 1992 yılında bitirilmişti.

"Madrid İslam Kültür Merkezi" olarak adlandırılan 6 katlı komplekste caminin yanı sıra okul, kütüphane, müze, sergi salonu, restoran ve oditoryum da bulunuyor. Asıl adı ''Omar Cami'' olsa da Madrid'deki M-30 çevreyolu üzerinde bulunmasından dolayı halk arasında "M-30" diye anılan caminin içinin Granada kentindeki ünlü El-Hambra Sarayı'ndan esinlenerek tasarlandığı biliniyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.