1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Mafya babasının damadı 6 yıl sonra yakalandı!
Mafya babasının damadı 6 yıl sonra yakalandı!

Mafya babasının damadı 6 yıl sonra yakalandı!

Mafya babasının damadı 6 yıl sonra yakalandı!

A+A-

Üniversite öğrencisinin ve yoldan geçen iki kişinin ölümünde cinayeti azmettirmekten aranan mafya babası Dündar Kılıç’ın damadı Özer Güner, Kadıköy’de bir pastanede yakalandı.


Yeditepe Üniversitesi öğrencisi Sait Kaya (25), 1 Temmuz 2009’da, babasının Ümraniye’deki mobilya mağazasının önünde iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Vücuduna 6 kurşun isabet eden Kaya olay yerinde öldü. Seken kurşunlardan biri de emekli Hami Tüküç’ün ölümüne neden oldu. Cinayet sonrası polis Kaya’nın Ataşehir’de spor salonu işleten Moldovalı fotomodel sevgilisi Mihaela Morengin (33) ile ilişkisini mercek altına aldı. Teknik ve fiziki takibin ardından Ağustos 2009’da Özer Güner, Serkan Sağlam, Yaşar Turan ve Bülent Baba tutuklandı. Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmalar sırasında dinlenen bir tanık Özer Güner’in tetikçilere parayı nasıl gönderdiğini ve daire vaat ettiğini anlattı.
 

 ‘Uyku apnesi’ diye tahliye
 
Mahkeme sürerken, Özer Güner ‘uyku apnesi’ rahatsızlığıyla ilgili rapor vererek tutuksuz yargılanmak istedi. Mahkeme heyeti ölüm riski bulunduğu gerekçesiyle Güner’in tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Güner o günden sonra kayıplara karıştı. Romanya’ya kaçtığı öne sürülen Güner, hiçbir duruşmaya katılmadı. 26 Ekim 2011 tarihinde görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti; azmettirici Özer Güner, tetikçiler Yaşar Turan ve Serkan Sağlam ile aracı Bülent Baba’yı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Firari Özer Güner için de yakalama emri çıkarıldı. İzine ise 4 Eylül 2014 tarihinde Romanya’dan sınır dışı edilince ulaşıldı.
 
Devletin kayıtlarında da yok
 

Sınır dışı sonrası Güner Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı. Ancak GBT kaydında sadece Güner’in bir dolandırıcılık davasında kaydı vardı. Bu dosya kapsamında Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayındaki nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan Güner ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Müebbetlik Güner’in bırakıldığı ortaya çıkınca da mahkeme hakkında HSYK inceleme başlattı. 1 yıldır nerede olduğu bilinmeyen Güner’in izine ise 4 Eylül cuma günü Erenköy’de rastlandı. Bir ihbarı değerlendiren ekipler Güner’i bir pastanede gözaltına aldı. Üzerinde sahte kimlik çıkan Güner işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi Mahkeme tarafından da ifadesinin ardından tutuklanarak Maltepe L Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

1-060.jpeg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.