1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAĞARAYA GERİ DÖNDÜLER
MAĞARAYA GERİ DÖNDÜLER

MAĞARAYA GERİ DÖNDÜLER

Mağaraya geri döndüler

A+A-

 

EVİN TAMİRİ BİTENE KADAR: İmkansızlıklar nedeniyle küçük çocukları ile birlikte evsiz kalan Tumbak ailesi için ev bulundu. Ancak aile evin tamir işlemleri tamamlanan kadar mağarada kalmaya devam edecek. Ailenin bu hafta sonunun mağarada geçirmesi bekleniyor

KIZIM IŞIĞIMIZ OLDU: Hüseyin-Nil Tumbak çifti yaşadıkları sıkıntılarını Havadis okurları ile paylaştı. Ellerinden hayvanları alınınca yeniden acımadan bebekleri ile sokakta yaşamaya mahkûm edilen aile, üç yaşında olan minik kızları Havva’nın kendilerine ışık olduğunu ifade etti

Devrim DEMİR

KKTC’de 21. yüzyılda maddi imkânsızlıklar nedeniyle evsiz kalan dört kişilik bir aile sokakta yatmamak için mağaraya yerleşti. Altı gündür mağarada ilkel şartlarda biri beş aylık biri üç yaşında çocuklarla yaşamaya çalışan ailenin çığlığı duyuldu.

Bilinen kişi Mehmet Kumser tarafından gündeme gelen Tumbak ailesi,  deneyimli televizyoncu Tolgay Tarıman’ın kamerasından kamuya duyuruldu. Yapılan yardım çağrısına kısa sürede cevap geldi.

Pınarbaşı köyünde yaşanan bu aile dramına kısa süre içerisinde yine aynı köyde yaşayan duyarlı bir vatandaş tarafından yardım eli uzatıldı.

2-581.jpg

Bir haftadır mağarada yaşıyorlar

Çaresiz aile yaşadıkları evden bir kez daha çıkmak zorunda kaldı. Yardım istediği kapıların yüzüne kapanması ile birlikte Nil-Hüseyin Tumbak çifti, yaklaşık 1 hafta önce Pınarbaşı köyünde bir mağaraya yerleşti.

Biri henüz 3 yaşında olan biri de 5 aylık çocukları ile birlikte zor günleri atlatmaya çalışan Tumbak ailesi, oturacakları evin tadilatı bitene kadar mağarada yaşamaya devam edecekler. Banyo ve çamaşır ihtiyaçlarını ise köye inerek komşularında karşılayan aile, kendilerine sahip çıkan herkese teşekkür etti.

“Halimize şükür ediyorum”

Pınarbaşı’nda yaşanan aile dramının duyulması ile duyarlı vatandaşlar hemen harekete geçti. Aynı köyde Hüseyin Tuncerler isimli duyarlı vatandaş yaklaşık 8 yıldır kapalı vaziyette olan evini Tumbak ailesine verdi.

Evin tüm tadilat işi ve elektriğini ise duyarlı bir iş adamının üstlendiği öğrenildi.

Tumbak ailesi için harekete geçen tüm duyarlı vatandaşlar ailenin bir an önce mağaradan indirilmesi için kolları sıvadı.

Dün sabahın erken saatlerinde evde başlayan tadilat ise akşam saatlerine kadar devam etti.

Hüseyin Tumbak, “Eşim ve ben böyle bir karar aldık mağaraya yerleştik. Birine bir şey ispat etmek için bu hareketi yapmadık, bizim iki küçük çocuğumuz var her şey onlar için. Yapıcı ustasıyım ama evime ekmek götürmek için her türlü işi yapmaya hazırım. Analar ve babalar her türlü yokluğa alışsa da söz konusu çocuklar olunca insan duramaz” sözlerini ekledi.

22-012.jpg

Hüseyin Tuncerler: Her şey para değil

Tumbak ailesine insani koşullarda yaşayabilmeleri için hiçbir karşılık beklemeden kapılarını açan 3 çocuk babası Hüseyin Tuncerler Havadis’e konuştu.

Hüseyin Tuncerler, “ Pınarbaşı’nda bulunan evimiz yaklaşık 8 yıldır kapalıydı. Yıllar önce yine Türkiye’den gelen ve sokakta kalan bir aileye verdik. Hiçbir karşılık istemedik evden çıktılar evi harabeye çevirdiler, elektrik kablolarını bile söktüler. Bu durumda küçük çocukları olan bu aileye sırt dönmek yerine hepimiz yardım etmeliyiz. Bu hayatta her şey para değil, ihtiyacım olmayan bir evdi kapalı duruyordu” dedi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.