1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAĞARAYA YERLEŞEN AİLEDEN PARA İSTEDİLER!
MAĞARAYA YERLEŞEN AİLEDEN PARA İSTEDİLER!

MAĞARAYA YERLEŞEN AİLEDEN PARA İSTEDİLER!

Belediye'nin umarsızlığı şaşırttı!

A+A-

Abdurrahman Bulut 

Pınarbaşı köyünde kısa süre önce yaşanan dramda maddi imkânsızlıklar yüzünden mağarada yaşamaya başlayan ancak konunun basında yer alması ile yardımseverler tarafından sahip çıkılan Tumbak ailesi, başlarını sokacak bir eve kavuştu. Mağaraya yerleşen ailenin dramından etkilenen birçok hayırsever ailenin yardımına koştu. Kimisi erzak, kimisi para yardımında bulunurken Hüseyin Tunçerler ise kendisine ait boş evi kalmaları için aileye tahsis etti. Uzun yıllar boş kalan evde yapılan tadilatlar sonrası aile 10 gün önce Tunçerler’in kendilerine kalmaları için verdiği eve taşındı. Star Kıbrıs Medya Grubu, yeni evlerine taşınan Tumbak ailesine dün ziyarette bulundu. Ziyaretinde aileye erzak yardımında bulunan Star Kıbrıs Medya Grubu’na teşekkür eden Hüseyin Tumbak, ayrıca ev sahibine, diğer tüm hayırseverlere de teşekkür etmeyi unutmadı. 

BELEDİYE DE EL ATMALI 

Kamuoyunda mağarada yaşamaları ile gündeme gelen biri 5 aylık biri 3 yaşında iki çocuklu Tumbak ailesi Pınarbaşı sakini Hüseyin Tunçerler’in kendilerine kalmaları için verdiği eve taşındı. Evin ilk onarımlarının tamamlandığı ancak daha birçok eksiklik olduğu belirtildi. Evin elektriği bağlandı ancak Dikmen Belediyesi suyu bağlamadı. Suyun bağlanması için belediyeye 1100 TL para ödenmesi gerekirken, evi aileye tahsis eden Tunçerler’in akrabası Ömer Kadiroğlu, su ihtiyacını tanker suyu ile sağladıklarını söyledi. Ailenin, Belediyenin talep ettiği meblağı ödeyecek durumda olmadığını kaydeden Kadiroğlu, belediyeden hassas olmalarını talep etti. Kadiroğlu ayrıca ev çevresinde oluşan çöp yığınlarının da çocukların sağlığı için en kısa sürede belediye tarafından kaldırılması talebinde bulundu. Kadiroğlu, oldukça eski olan köy evini onarmak için günlerdir çalıştıklarını, evin tamiratını Mehmet Eminoğlu’nun üstlendiğini ifade ederek, birçok hayırsever vatandaşın aileye el uzattığını, Dikmen Belediyesi’nden de katkı beklediklerini söyledi. 

HERKESE TEŞEKKÜR ETTİLER 

Yeni bir eve taşınmanın mutluluğunu yaşayan Hüseyin Tumbak ise yardımseverlerin sayesinde hayata tutunduklarını söyledi. Yurt içi ve yurt dışından birçok kişinin kendilerine destek olduğunu ifade eden Hüseyin Tumbak, “Yurt içinden birçok hayırsever bize el uzattı. Yurt dışından birçok kişi de bize destek oldu. Hiç tanımadığımız insanlar elimizden tutarken akrabalarımız bize sırtını döndü. Ancak onlara kızgın değilim. Bize yardım eden herkese çok teşekkür ederim. Bizi ziyaret eden Star Kıbrıs ve Ada Tv’ye de teşekkür ederim. Ayrıca bize kalmamız için evini veren Hüseyin Tunçerler’e de teşekkürü bir borç bilirim” şeklinde konuştu. 

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.