1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAĞDUR OLDULAR
MAĞDUR OLDULAR

MAĞDUR OLDULAR

Mağdur oldular

A+A-

Resmi başvurularını eksiksiz yapmalarına rağmen Boğazköy’de 25 seçmenin ismi listeye girmedi.

Girne’ye bağlı Boğazköy’de Girne Yüksek Seçim Kurulu’na resmi başvurularını usulüne uygun şekilde yapmalarına rağmen yaklaşık 25 vatandaşın adının ek seçmen listelerinde bulunmadığı kaydedildi.
Boğazköy muhtarı ve aynı zamanda muhtar adayı olan Yüksel Çağlar, 28 Mart ile 31 Mayıs tarihleri arasında bölgeye yerleşen ve Girne Yüksek Seçim Kurulu’na seçmen başvurusu yapan yaklaşık 25 kişinin 10 Haziran günü açıklanan ek listelerde yer almadığını söyledi.
Seçmen sayısının eksik olduğunu, 10 Haziran günü listeyi aldığında fark ederek itiraz ettiğini belirten Yüksel Çağlar, Girne Yüksek Seçim Kurulu’nda görevli bir memurun kendisine, artık itiraz edemeyeceğini, çünkü bu listelerin son liste olduğunu söylediğini vurguladı.
Çağlar, önceki gün yeniden Girne Yüksek Seçim Kurulu’na gittiğini ve orada çalışan bir devlet memurunun “Bir sebep var ki listeye alınmadılar. Sen benim muhatabım değilsin, git buradan” diye kaba ifadelerle kendisini kovduğunu iddia etti.
Karı- koca başvuru yapıp sadece birinin ismi veyahut üç kişilik aileden sadece çocuklarının ismi listeye girenler olduğunu ifade eden Yüksel Çağlar, “Aynı evde yaşayan ve tümü başvuru yapan üç kişilik ailenin hiçbir ferdi listede yer almamıştır. Belediye meclisi adayı Sıtkı Karaöz ve eşi Nazif Öztansu’nun ismi de bu listelerde yok” dedi.

Faturaları da götürdük
Bölgede Girne Yüksek Seçim Kurulu’na başvuru yapan kişilerin ikamet ettiklerini ispat etmek için su ve elektrik faturalarını dahi verdiğini dile getiren Çağlar, “üç kişilik aileden anne baba listeye giremezken oğlu nasıl listeye alınır? Bazı kişiler taşındıkları yerin listesinden çıkarılmalarına rağmen Boğazköy ve başka hiçbir yerde oy kullanamayacak” diye konuştu.
Çağlar, “Ben gereken her şeyi resmi olarak yaptım. YSK Başkanı Nevvar Nolan ile de görüştüm. Sağ olsun beni dinledi ve hak verdi ancak bir şey yapılamayacağını söyledi” dedi.

KIBRIS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.