1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAĞDUR OLDULAR
MAĞDUR OLDULAR

MAĞDUR OLDULAR

Ülkemize çalışmak için gelen 7 Pakistan vatandaşı, gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldıklarını ve bir buçuk aylık maaşlarını alamadıklarını iddia etti

A+A-

Ülkemize çalışmak için gelen 7 Pakistan vatandaşı, gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldıklarını ve bir buçuk aylık maaşlarını alamadıklarını iddia etti.

Yaşanan olayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bildiren Sajjad Ahmet, Muhammad Younas, Matloob Hussain, Muhammad Qadeer, Muhammad Sarfraz, Faizul Hassan ve Jawad Ahmad, konuyla ilgili, konunun ayrıca mahkemeye taşınacağını açıkladı.

Muhammad Younas, kendisinin ve 6 arkadaşının Haspolat’ta bir işyerinde çalıştıklarını söyleyerek, “Patronumuz hiçbir gerekçe göstermeden işimize son verdi. Bizler içerde bulunan ve depozito olarak alıkonulan bir buçuk aylık maaşlarımızı ve senelik izin paralarımızın ödenmesini istedik. Patronumuz bize bu paraları şimdi ödeyemeyeceğini daha ileriki tarihte ödeyeceğini söyledi” dedi.

Büyük bir mağduriyet yaşadıklarını anlatan Muhammad Younas, Pakistan’da olan ve bakmakla yükümlü oldukları ailelerinin de ciddi maddi sıkıntı yaşadıklarını anlattı.

Younas, “Bizler işçi insanlarız ve geçimimizi aldığımız aylıklarımızla zor karşılıyoruz. Bu nedenle işverenden alacağımız paraya acilen ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

Konu işyerinin sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarını düzenli yatırdığını belirten 7 işçi, bir buçuk aylık maaşları yanında senelik izin paralarının ödenmesini istedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.