1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “MAĞDURİYET DOĞMAYACAK”
“MAĞDURİYET DOĞMAYACAK”

“MAĞDURİYET DOĞMAYACAK”

KIB-TEK'ten çift fatura açıklaması...

A+A-

“3 zamanlı kontrol sizde” tarifesi kapsamında Mayıs ayının ilk yarısını kış, diğer yarısı da yaz dönemi olarak faturalandıran Kıb-Tek olası karışıklığı önleme ve tüketicilerin fatura detaylarını takip edebilmesi için bu ay sonu iki ayrı fatura gönderileceğini belirterek, “Mağduriyet doğmayacak” açıklamasında bulundu. 

Kıb-Tek, duyurulara rağmen 2 ayrı faturalandırma konusunda hala yanlış anlaşılmalar ve çarpıtmalar olduğunu kaydederek, konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. 

“2 FATURA DA AYNI GÜN GÖNDERİLECEK” 

Açıklamada şunlar kaydedildi: 

“Dönem değişikliğinden dolayı 3 zamanlı kontrol sizde tarifesi abonelerine, tek faturada yansıtılacak toplam tutar, abonelerimize kullanım detaylarını daha anlaşılır verebilmek adına 2 fatura da aynı gün gönderilecek. 

Söz konusu konut tarifesi abonelerine uygulanan maktu ücret, 30 günlük fatura periyodu için17.50 TL’dir. Aynı ay 2 fatura gelmesi bu tutarın 2 defa geleceği anlamını taşımaz. Örneğin; her bir fatura 15 günlük dönemleri kapsıyorsa, maktu ücret, her bir faturada 8.75 TL olarak yer alacak. 

Aylık sokak aydınlatma bedeli de her bir faturanın kapsadığı gün oranında bölünmüş olarak her iki faturaya da yansıtılacağından, abonelerin herhangi bir mağduriyeti olmayacak. 

Faturalarda yer alan KDV oranı ise her zamanki gibi yüzde 10 olacak olup 1 veya 2 fatura gelmesi herhangi bir fark yaratmayacak.” 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.