1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAĞDURLAR AFFETTİ,YARGI AFFETMEDİ
MAĞDURLAR AFFETTİ,YARGI AFFETMEDİ

MAĞDURLAR AFFETTİ,YARGI AFFETMEDİ

Mağdurlar affetti,yargı affetmedi.

A+A-

Sahte kimlikle adaya gelen ve Girne’de bir apartmanı sahte evraklarla 210 bin sterline satan Seçil Toker’le ilgili şikayetini çeken mağdurlara rağmen polis zanlı hakkında dava okudu, ardından da zanlı cezaevine gönderildi

Evrim KAMALI

Ülkemizde çalıştığı dönemlerde birçok suça karıştığı gerekçesi ile arananlar listesine alınan, yıllar sonra sahte kimlik ile geri gelip sahte vekâletname ile İbrahim Oktaylar’a ait apartmanı 210 bin sterline satan Seçil Toker hakkındaki polis soruşturması tamamlandı. Apartman sahibi İbrahim Oktaylar’ın şikâyetini geri çektiği, apartman için para ödeyen şahısların zararının tazmin edildiği açıklandı. Soruşturma amaçlı 12 gün poliste tutuklu kalan zanlının KKTC’deki suç ortakları tespit edilemezken zanlı teminat talebi ile dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Mahkemede şahadet veren polis memuru zanlının 4 Haziran tarihinde Çiğdem Şen adına düzenlenmiş sahte kimlik ile ülkeye giriş yaptığı ve 9 Haziran tarihinde Türkiye’de hazırlanan İbrahim Oktaylar adına düzenlenen sahte vekâletname ile Girne’de Ilgaz Sokak üzerinde bulunan 6 dairelik apartmanı 210 bin sterlin karşılığında Verda Özten Tunçbilek’e sattığı ve aynı gün tapu işlemlerini yaptırarak apartmanı Tunçbilek’in üzerine geçirdiği belirtildi. 
Polis, şikâyet üzerine 12 Haziran tarihinde Mağusa’da gözaltına alınan zanlının mahkemeye çıkarılarak hakkında toplam 12 gün tutukluluk emri alındığını ifade ederek, bu süre içerisinde birçok ifade aldıklarını söyledi. Soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, zanlının ifade vermediğini ve polise yardımcı olmadığını söyledi. Polis, zanlı hakkındaki şikâyetin geri çekildiğini, apartmanın sahibi İbrahim Oktaylar’ın yurt dışında olduğunu, zararın tazmin edildiğini belirterek, ayrıca 2007 yılında zanlının işlediği hırsızlık suçunun şikâyetçisi olan şahsın İngiltere’de yaşamını yitirdiğini ve bu nedenle 2007 yılındaki suçla ilgili soruşturmanın ileri götürülemeyeceğini ifade etti. Polis, TC vatandaşı olan zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin hakkındaki şikâyet geri çekilen zanlının işlediği suçl

Halkın Sesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.