1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAGEM, ÇALIŞTAY KAMPI DÜZENLEYECEK
MAGEM, ÇALIŞTAY KAMPI DÜZENLEYECEK

MAGEM, ÇALIŞTAY KAMPI DÜZENLEYECEK

MAGEM, çalıştay kampı düzenleyecek

A+A-

Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM), Mağusa’yı daha yaşanabilir hale getirmek amacıyla bir çalıştay kampı düzenleyeceğini açıkladı. Açıklama şöyle:

Son yıllarda Mağusa kenti sermaye odaklı ve denetimsiz bir kentsel dönüşüm sürecinden geçmektedir. Bu değişim özellikle biz gençleri ve geleceğimizi olumsuz yönde etkilemekte ve yine biz gençleri değişim süreçlerinin dışında bırakmaktadır. Yaşanan bu dönüşüm gün geçtikçe kentimizi daha az yaşanabilir kılmakta ve kenti “bizim” kentimiz olmaktan çıkarmaktadır. Mağusa gençliği olarak kentimize sahip çıkmak ve daha yaşanabilir kılmak için mücadelemizi bu bildirgeyle başlatmış bulunmaktayız.

Bu endişe ve mücadele kaygısı doğrultusunda Mağusa Gençlik Merkezi olarak bir çalıştay kampı düzenleyip  Mağusa’nın yaşanılabilir bir kent olması adına taleplerimizi bir bildirge haline getirmiş bulunmaktayız. Kamuoyu ile bu bildirgeyi paylaşıyoruz.

Mağusa’yı daha yaşanabilir ve tekrardan “bizim” kentimiz haline getirmek için: 

  • Askeri ve siyasi sebeplerden dolayı neredeyse 3’te 2’sinin bize kapalı olan sahil şeridinin halka açılması, kentle bütünleşmesi ve sermaye güçlerine devredilmeden kamusallaşmasını talep ediyoruz.
  • Tekil işlev alanlar yerine çoklu kullanım alanlarının oluşturulmasını telap ediyoruz. Bu bağlamda:
  • Şehrin içinde kalan üniversitenin bir kampüs üniversitesi değil şehir üniversitesi olmasını talep ediyoruz. 1- Kampüs içerisine daha fazla yurt yapılmamasını, 2- yine kampüs içerisinde AVM gibi ticari yapılarınsa bir an önce iptalini talep ediyoruz.
  • Kültür/sanat merkezlerinin şehir dışından şehir merkezlerine taşınmasını, böylece merkezin çoklu kullanım alanına dönüşmesini talep ediyoruz.
  • Aynı şekilde Salamis yolunun işletmelerin yararına olacak biçimde değil, halkın yararına olacak şekilde tekrardan düzenlenmesini talep ediyoruz. 1- Salamis Yolu’daki trafik ve park soruna çözüm bulunmasını, 2- yolun üzerindeki işletmelerin kullanım alanlarının daraltılmasını, bunun yerine ise yaya ve bisiklet yolunun bir an önce yapılmasını talep ediyoruz.
  • Çamlık Bölgesi ve Göller Bölgesi gibi alanların ekolojik dengeyi koruyacak biçimde halka geri kazandırılmasını, ayrıca özellikle göller bölgesindeki yeni yapılaşmanın derhal durdurulması talep ediyoruz.
  • Göller ve Çamlık bölgesine yürüyüş ve bisiklet yollarının yapılmasını talep ediyoruz.
  • AVM’lerin Mağusa’nın geleneksel ve küçük esnafının ekonomisini yıkabileceğini düşünüyoruz. AVM’nin Mağusa’nın kent dokusunu zedeleyecek ve kentte tüketim kültürünü egemen kılacak bir girişim olduğunu düşünüyor. Bu yüzden de AVM’leri reddediyoruz.
  • Mağusa’ya daha verimli olacak ve halka daha iyi hizmet verebilmek adına yeni bir kütüphane inşa edilmesi veya şimdiki kütüphanenin sınırlarının kaldırılıp yenilenmesi talep ediyoruz.
  • Her çağdaş kent gibi Mağusa’da da toplu taşıma hizmetlerinin sağlanmasının hayati önemini vurguluyor ve bu hizmetleri talep ediyoruz.
  • Mağusa çok kültürlü ve din çeşitliliği olan bir kent olduğundan dolayı tüm din gruplarına eşit mesafede durulacak şekilde yapılaşmaya gidilmesi talep ediyoruz.
  • 2000 yıl önce Mağusa’nın bir imar planı olmasına rağmen günümüzde bir plan mevcut olmaması öncelikle Mağusa’yı yönetenlerin sonrasında ise onları seçen halkın utanması gereken bir olgu olduğunu düşünüyor ve yüzden Mağusa için katılımcı süreçlerin sonucunda oluşacak bir imar planı talep ediyoruz.
  • Bu imar planı tasarlanırken Mağusa’nın ekolojik ve kültürel kimliğinin korunmasını talep ediyoruz.

MAGEM olarak yukarda ortaya konulan talepler doğrultusunda eylemlilik halinde olacağımızı kamuoyu ile paylaşır ve tüm gençler ve örgütlerle birlikte bu prensipleri savunmak ve geliştirmek adına hayatın her alanında birlikte mücadeleye hazır olduğumuzu bildirmek istiyoruz.

Etkinliklerimizin ve eylemlerimizin, çamlık bölgesinde, yapılaşma olmadan canlandırmaya yönelik olarak yakında başlayacağını da böylece kamuoyuna duyurmak isteriz. Bu yönde yapacağımız etkinlik ve eylemleri takip etmek için bizi Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz:

Magem

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.