1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. MAGEM III.SANAT BULUŞMASI VE ATÖLYELER BAYRAMI SÜRÜYOR
MAGEM III.SANAT BULUŞMASI VE ATÖLYELER BAYRAMI SÜRÜYOR

MAGEM III.SANAT BULUŞMASI VE ATÖLYELER BAYRAMI SÜRÜYOR

Gazimağusa Gençlik Merkezi’nin (MAGEM) kültür sanat farkındalığını artırmak amacıyla düzenlediği III. Sanat Buluşması ve Atölye Bayramı devam ediyor.

A+A-

Gazimağusa Gençlik Merkezi’nin (MAGEM) kültür sanat farkındalığını artırmak amacıyla düzenlediği III. Sanat Buluşması ve Atölye Bayramı devam ediyor.

2 Mayıs başlayıp 6 Mayıs’ta sona erecek Atölyeler Bayramı ile 9 Mayıs’ta tamamlanacak Sanat Buluşması, resim, heykel, cam, seramik, gravür, ahşap oyuncak yapımı, keçe yapımı ve ahşap baskı atölyelerini içeriyor.

Her iki etkinliğe de katılan sanatçılar arasında Ali Dirier, Kadriye Kıntık, Tolga Yurtözveri, Eda Taşlı,Ali Asgar Çakmakçı, Akın Akçıner, Nurseren Tor, İhsan Kendir, Ayşem Otük, Nurtane Karagil, Hasan Işık, Ayten Hüseyin ve Ayhatun Ateşin bulunuyor.

MAGEM’den yapılan açıklamaya göre, cuma günü Yakın Doğu Üniversitesi mimarlık öğrencileriyle atölye çalışmasında Elif Ağatekin “Kamusal alanlarda atık malzemelerin kullanımı” ve “Eskişehir seramik parkı” projesiyle ilgili bir söyleşi ve sunum gerçekleştirdi. Etkinlikte ayrıca çamurdan spontane çalışmalar yapıldı. Atölye çalışmaları yarın da ilkokul ve okul öncesi çocukların katılımıyla gerçekleştirilecek.

MAGEM Başkanı Cansu Canalp, amaçlarının şenlik nitelikli atölye çalışması yapmak olduğunu söyledi. Canalp, “Hedef kitle 7 den 77ye herkesin ilgi ve alakasını sağlamak.Eğlenirken öğrenmek. Öğrenirken üretmek” dedi.

MAGEM Sanat Eğitmeni Ayhatun Ateşin de arkadaşlık ve birlikte çalışmanın eğlenceli yanıyla çocukların yaratıcı dünyalarına dokunduklarını söyledi. Ateşin, “Hayaller nesneye dönüşüyor. Resimler canlanıyor. Önce çizip sonra boyuyor yada çamurla  parmakları dans ederken yeni tatlar keşfedebiliyorlar” dedi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.