1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAGEM’DEN ÇAĞRI: YALNIZ DEĞİLSİNİZ
MAGEM’DEN ÇAĞRI: YALNIZ DEĞİLSİNİZ

MAGEM’DEN ÇAĞRI: YALNIZ DEĞİLSİNİZ

MAGEM’den Çağrı: Yalnız değilsiniz

A+A-

LGBT bireylere ve aktivistlerine MAGEM’den Çağrı

 

MAGEM, LGBT bireylerine ve yakınlarına yalnız olmadıklarını ve MAGEM’in İnsan Hakları Birimi çerçevesinde LGBT bireylerin yaşadıkları problemleri aşmalarına ve seslerini duyurmalarına destek olacağını bildirdi.

MAGEM’in konu ile ilgili açıklamasının tam metni şöyle:

"Günümüzde lezbiyen, gey, biseksüel ve trans (LGBT) bireyler toplum tarafından dışlanmakta, iş verilmeyerek, taciz edilerek, dalga geçilerek, aşağılanarak ve envayi çesit haksızlık ve ayrımcılıklara uğramaktadırlar. Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) olarak, LGBT bireylere karşı yapılan herhangi bir haksızlığın ve ayrımcılığın İnsan Haklarına aykırı olduğunu hatırlatmak isteriz. Özellikle, yaşadığı ayrımcılık ve haksızlık karşısında İstanbul’da 4 Ocak 2015’de kendi hayatına son veren trans kadın, toplumsal ve kişisel boyutlarda yaşanan ayrımcılıklar ve haksızlıklar karşısında LGBT haklarıyla ilgili farkındalığın artması ve LGBT bireylerin yanında olmamızın gerekliliğini bir kez daha bize göstermiştir.

15 Ağustos tarihinden itibaren oluşturduğumuz MAGEM İnsan Hakları Birimi dahilinde, LGBT bireylerin yaşadıkları sıkıntılar karşısında MAGEM’de destek bulabileceklerini bildirmek istiyoruz. Bu bağlamda MAGEM olarak LGBT bireylerine ve yakınlarına yalnız olmadıklarını ve MAGEM’in İnsan Hakları Birimi çerçevesinde LGBT bireylerin yaşadıkları problemleri aşmalarına ve seslerini duyurmalarına destek olacağımızı bildiririz.

LGBT bireyleri, konu ile ilgili aktiviteleri, örgütlenme çalışmalarını ve LGBT problemlerini dile getirmek için MAGEM’i bir platform olarak kullanabileceklerini bildirmek ister, kişisel haklarını savunmalarına yönelik MAGEM olarak açık çağrımızı tüm ilgililere iletmek isteriz.."

 

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.