1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAĞUSA DEVLET HASTANE'SİNDE SKANDAL!
MAĞUSA DEVLET HASTANE'SİNDE SKANDAL!

MAĞUSA DEVLET HASTANE'SİNDE SKANDAL!

Böyle sorumsuzluk olmaz!

A+A-

Yüksek ateş şikayeti ile Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne giden Kıbrıs Gazisi Ahmet Doğan’a tedavi için yatırıldığı göğüs servisinde son kullanım tarihi bitmiş serum takıldı.

Nadire Bahadi

Serumun son kullanma tarihinin 2015 yılı Mart ayında bittiğini fark eden Doğan görevli hemşireden izahat istediği zaman ise ‘’doktorlarımız serumun son kullanım süresinin dolmasının ardından 7 ay daha kullanabileceğimizi söyledi’’ cevabını aldığını iddia etti. Doğan, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde hastaların kaderine terk edildiğini kaydederken, Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Aykut Üretici ise kullanım süresi dolan ilaçların hastane eczanesinden çıkmasının mümkün olmadığını, serumun servis stoğunda sıkışmış olabileceğini ancak serumun kontrol edilmeden takılmasının da büyük ve affedilmez bir hata olduğunu söyledi. Üretici hastane yönetimi tarafından konu ile ilgili ciddi bir soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Süresi 4 ay önce bitti

Yüksek ateş ve halsizlik şikayeti olan Ahmet Doğan, kalp ve göğüs hastası aynı zamanda da astımı bulunması nedeni ile endişe duyduğu için 4 Temmuz 2015 tarihinde saat 13.30 sıralarında Gazimağusa Devlet Hastanesi Acil Servis’e gittiğini nöbetçi doktorun kararı ile tedavi edilmek için Göğüs Hastalıkları Servisi’ne yatırıldığını anlattı. Tedavi sürecinin 3’üncü  günü olan pazartesine kadar çok sayıda serum takıldığını ve iğne yapıldığını ifade eden Doğan, pazartesi günü öğleye doğru kolundaki serumun miktarını kontrol etmek için seruma baktığında serumun üzerinde üretim tarihi 2013 yılı Mart ayı, son kullanım tarihinin ise 2015 yılı Mart ayı olduğunu gördüğünü anlattı. 4 önce kullanım süresi dolan serumu kapatır kapatmaz görevli hemşireyi çağırarak izahat isteyen Doğan,  görevli hemşirenin hemen serumu sökerek çöpe attığını kendisine de “doktorlarımız son kullanım tarihinin dolmasından ardından 7 ay daha kullanabileceğimizi söyledi” şeklinde açıklama yapıldığını iddia etti.

Doğan: Hastalar kaderine terk ediliyor

Gazimağusa Devlet Hastanesi Göğüs Servisi’nde 4 gün tedavi gördüğünü söyleyen Ahmet Doğan, tedavi süresince görevli doktorun yeterli kontrol yapmadığını ifade ederek doktora, astım ve kalp hastalığı için kullandığı ilaçların hastanede alınan serum ve iğnelerle kullanıldığı zaman yan tesiri olup olmadığını sorduğunda ise doktorun ilaçlara bakmadan ‘’ iç, iç bir şey olmaz’’ dediğini iddia etti. Hastanede tedavi gören hastaların kaderine terk edildiğini söyleyen Doğan, devlet hastanesinde görevli doktorların hasta ziyaretlerine çok fazla önem vermediğini ve hastaya yeterli bilginin verilmediğini kaydetti. Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde hastalara bakımın da rezalet olduğunu söyleyen Ahmet Doğan, “hemşireler adeta stajyerlerin başına patron kesilmiş durumda. Hemşireler servislerde  tüm gün kahve ve çay içiyor, hastalarla stajyer hemşireler ilgileniyor” şeklinde konuştu.

“Mahkemeye vereceğim”

Tedavi şeklinden şikayetçi olan  ve doktorun kontrol etmesini beklerken tedavi olmak için gideceği Türkiye uçağını kaçırmamak için doktor kontrolü yapılmadan imzalayarak çıkış işlemlerini yaptığını söyleyen Ahmet Doğan, tedavi olmak için gittiği hastaneden daha hasta çıktığını söyledi. Boğazındaki tahrişte artışın olduğunu ve şiddetli baş ağrısı yaşadığını söyleyen Doğan, bu hafta içerisinde tedavi olmak için Türkiye’ye gideceğini raporlarını aldıktan sonra ise yasal süreç başlatacağını açıkladı. Doğan, “Merminin öldürmediğini serum ile öldürmeye çalışıyorlar” diyerek yaşadıklarına karşı duyduğu öfkeyi dile getirdi.

Üretici: Yapılan affedilir bir hata değil

Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Aykut Üretici, ne bakanlık ne de hastane yönetiminin son kullanım tarihi dolmuş ilaçların ve serumların kullanılabilir olduğunu söylemesinin söz konusu bile olmadığını söyledi. Süresi dolan ilaçların ve serumların, toplanarak hastanede bu iş için ayrılan depoda toplandığını söyleyen Üretici, bu serum ve ilaçların dönem dönem imha edildiğini söyledi. Kullanım tarihi bitmiş serumun hastane eczanesinden de çıkmasının mümkün olmadığını söyleyen Üretici, eczaneden ilaçların günlük ihtiyaca göre barkot yöntemi ile çıkarıldığını, dolayısı ile sistemin bitiş tarihinin yanaşması halinde bile uyarı verdiğini belirtti. Serumun servis stoğunda sıkışma ihtimalinin olduğunu söyleyen Üretici, takılacağı sırada hemşire tarafından kontrol edilmeden takılmasının büyük bir hata olduğunu söyleyerek “affedilir bir hata değil” şeklinde konuştu.

“Soruşturma başlatıldı”

Yapılan hatanın insan hayatı üzerinde öneminin büyük olduğunu söyleyen Başhekim Aykut Üretici, gazetemizin girişimleri ile servis stoklarının yeniden kontrol edildiğini ve tarihi geçmiş ilaç veya serumun bulunmadığını söyledi. Bu konuda bireysel bir sorumsuzluğun olduğunu söyleyen Üretici, olay ile ilgili hastane yönetimi tarafından ciddi bir soruşturma başlatıldığını ifade etti

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.