1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAĞUSA İNİSİYATİFİ ORTAK METNİ SELAMLADI
MAĞUSA İNİSİYATİFİ ORTAK METNİ SELAMLADI

MAĞUSA İNİSİYATİFİ ORTAK METNİ SELAMLADI

Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin ortak metni selamlayan Mağusa İnisiyatifi, iki toplumlu, iki bölgeli, tek vatandaşlık ve tek egemenliğe dayalı birleşik, federal bir Kıbrıs’a yönelik yapılacak tüm girişimleri ve açıklamaları desteklediğini açıkladı;

A+A-

“SİVİL TOPLUM DA SÜRECE DAHİL OLMALI”

Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin ortak metni selamlayan Mağusa İnisiyatifi,  iki toplumlu, iki bölgeli, tek vatandaşlık ve tek egemenliğe dayalı birleşik, federal bir Kıbrıs’a yönelik yapılacak tüm girişimleri ve açıklamaları desteklediğini açıkladı.

İnisiyatif adına Mertkan Hamit tarafından yapılan açıklamada, en kısa zamanda Kıbrıs sorununun çözülerek kalıcı barışın sağlanması için liderler, sivil toplum ve halk arasındaki çözüme yönelik uyumun önemi vurgulandı.

Hamit, çözüme giden sürecin sonuç alıcı olabilmesi için iki liderin de müzakereler süresince sivil toplum örgütleri, inisiyatifler ve diğer örgütlü yapıları kapsayacak bir biçimde hareket etmelerini talep etti.

Sivil toplum örgütlerinin de sürece dahil olmasıyla adada etkin ve kalıcı barışın inşasının sağlanacağına inanç belirten Hamit, en kısa zamanda anlaşma metninin ortaya çıkması ve eş zamanlı referandumda kabul edilmesi yönündeki sonuç alıcı girişimlerin desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Mağusa İnisiyatifi’nin, Kıbrıs’ta çözümün anahtarı olarak Maraş – liman – Suriçi formülünü yeniden önerdiğini kaydeden Hamit  Maraş’ı da içine alan genişletilmiş bir Mağusa’nın yaratılmasıyla yarının kentinin inşa edilmesinin mümkün olduğunu ifade etti.

Birleşik Mağusa’nın adanın geneline sağlayacağı sosyal ve ekonomik faydanın yanı sıra, toplumlararası yakınlaşmaya da fayda sağlayacağını belirten Hamit, Mağusa’nın Türk ve Rum belediye başkanlarının işbirliğinde başlatılması üzerinde çalışılan idari komitelerin liderlikler tarafından desteklenmesini, ayrıca bölge sivil toplum örgütlerinin de içinde yer alacağı teknik komitelerin liderlikler düzeyinde kurulmasını talep etti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.