1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. MAĞUSA KÜLTÜR-SANAT FESTİVALİ ŞEVVAL SAM KONSERİYLE BAŞLADI
MAĞUSA KÜLTÜR-SANAT FESTİVALİ ŞEVVAL SAM KONSERİYLE BAŞLADI

MAĞUSA KÜLTÜR-SANAT FESTİVALİ ŞEVVAL SAM KONSERİYLE BAŞLADI

Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali, dün akşam, Şevval Sam konseriyle başladı.

A+A-

Gazimağusa Belediyesi’nin 18.’sini düzenlediği Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali, dün akşam, Şevval Sam konseriyle başladı.

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konserin başında  yaptığı açılış konuşmasına, Gazimağusa’nın kültürü, sanatı ve tarihi özellikleriyle önemli bir döneme geçtiğini,  bu dönemin önemli organizasyonu olan 18. Uluslararası Mağusa Kültür Sanat Festivali’nde Salamis Antik Tiyatro ve Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayında birbirinden değerli sanatçıların halkla buluşacağını söyledi.

18. Uluslararası Mağusa Kültür Sanat Festivali’ni Gazimağusa’ya kazandıran Oktay Kayalp’a teşekkür eden Arter, gelecek yıl yapılacak 19. festivalin çalışmalarına şimdiden başladıklarını, hedeflerinin önemli bir dünya kültür mirasına sahip olan Gazimağusa’yı dünyaya tanıtmak ve hak ettiği yere taşımak olduğunu belirtti.

Arter, festivale destek veren herkese teşekkür etti.

FESTİVAL PROGRAMI

26 Ağustos Salı gününe kadar sürecek ve programları Salamis Antik Tiyatro ile Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yer alacak olan festivalin programı şöyle:

18 Ağustos Pazartesi günü Tiyatro Kedi’nin, “Bana Esmeyi Anlat” adlı müzikal oyunu Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda saat 21:00’da yer alacak. 19 Ağustos Salı günü Cahit Kutrafalı Quintet Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda sahne alacak.

21 Ağustos Perşembe günü Golden Horn Brass Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda olacak. 25 Ağustos Pazartesi Oytun Ersan Project konseri, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda festival seyircisinin önüne çıkacak. 26 Ağustos Salı günü Taksim Trio, İspanya’nın ünlü iki sanatçısıyla birlikte Salamis Antik Tiyatro’da saat kapanış konserini sunacak.

Salamis Antik Tiyatro’daki etkinliklerin bilet fiyatları 20 TL, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’ndakiler 10 TL olacak. Tüm etkinliklerin başlama saati 21:00 olacak. Festival hakkında Gazimağusa Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’nin 630 0 500 numaralı telefonu ve http://www.magusa.org/festival isimli web sayfasından daha fazla bilgi edinilebilir.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.