1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. MAĞUSA KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ SONA ERDİ
MAĞUSA KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ SONA ERDİ

MAĞUSA KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ SONA ERDİ

Mağusa Kültür-Sanat Festivali, Taksim Trio’nun “Famagusta Experience: Dorantesand Carles Benavent” isimli özel programıyla sona erdi.

A+A-

Gazimağusa Belediyesi’nin bu yıl 18.’sini düzenlediği Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali, dün gece Taksim Trio’nun “Famagusta Experience: Dorantesand Carles Benavent” isimli özel programıyla sona erdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Taksim Trio, İspanya’nın ünlü iki sanatçısıyla birlikte Salamis Antik Tiyatro’da festivalin son gecesinde sahneye çıktı.

Roman kültüründe eğitim görmüş üstün nitelikli üç virtüözden oluşan grup, İstanbul’un şaşırtıcı müzikal olgularından biri olarak dikkat çekiyor.

Grubun performanslarında, Hüsnü Şenlendirici’nin kusursuz ve akıcı klarneti, İsmail Tunçbilek’in bağlaması, Aytaç Doğan’ın daha sert ve gitara benzeyen kanunu yer aldı.

Taksim Trio’nun 18. Uluslararası Mağusa Kültür-Sanat Festivali için hazırladığı özel konserde gruba, günümüzün en yaratıcı piyano virtüözlerinden Dorantes ve dünyaca ünlü İspanyol bas gitarist Carles Benavent eşlik etti.

ARTER

Festivalin finalinde konuşma yapan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa Belediyesi olarak 18.’sini düzenledikleri Uluslararası Mağusa Kültür ve Sanat Festivali’nde birbirinden değerli sanatçıları sanatseverlerle buluşturmayı belediyenin asli görevi olarak gördüklerini söyledi. Kısa sürede başarılı bir organizasyon yaptıklarını ifade eden Arter, gelecek yıl festivali daha başarılı bir şekilde yapmak için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Belediye Başkanı İsmail Arter, festivalin sponsorları olan Telsim, Shevketoglu Domestic, Limasol Türk Kooperatif Bankası, Türkiye İş Bankası ve Arkın Palm Beach Hotel’e katkılarından dolayı teşekkür ederek plaket verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.