1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAĞUSA SANAYİ BÖLGESİ İÇLER ACISI
MAĞUSA SANAYİ BÖLGESİ İÇLER ACISI

MAĞUSA SANAYİ BÖLGESİ İÇLER ACISI

Mağusa Sanayi Bölgesi içler acısı

A+A-

Gazimağusa Büyük Sanayi Bölgesi’nde bozulan yollar, düzenli toplanmayan çöpler ve kaldırım eksikliği, sıkıntılara neden oluyor
 
Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa’da Büyük Sanayi Bölgesi’nde yaşanan alt yapı sıkıntıları hem vatandaşların hem de sanayicilerin tepkisine neden oluyor.

Büyük Sanayi Bölgesi’nde yıpranma nedeniyle büyük çukurların oluştuğu yollar, düzenli toplanmaya çöpler, kaldırımsızlık ve logar kapaklarının çökmesi nedeniyle büyük sıkıntılar yaşanıyor.

Konu ile ilgili olarak gazetemiz KIBRIS’a şikayetlerini anlatan Gazimağusa Büyük Sanayi Bölgesi İş Adamları Derneği Başkanı Ergün Oza, yolların bozuk olduğunu, kaldırım bulunmadığını, çöplerin düzenli bir şekilde toplanmadığını ve yağmur suyu drenaj hattının logar kapaklarının çöktüğünü içerilerinin de çöplerle dolduğunu söyledi.

Sanayi Bölgeleri Şube Amiri Öcal Erten personel yetersizliğinden dolayı kontrol mekanizmalarının çalışmadığını belirtirken, sıkıntıların Sanayi Bölgesi’nde bulunan danışma kurulu tarafından kendilerine bildirilmesi halinde çözüm yollarını arayacaklarını kaydetti.

Oza: Yol, çöp ve kaldırım sıkıntısı var

Ergün Oza, Mağusa Büyük Sanayi Bölgesi’nde yıllardır yolların bozuk olduğunu, kaldırım bulunmadığını, çöplerin düzenli bir şekilde toplanmadığını ve yağmur suyu drenaj hattının logar kapaklarının çöktüğünü içerilerinin de çöplerle dolduğunu belirtti.

Çöplerin düzenli toplanmamasından dolayı çöp konteynerlerinin dolmasının ardından vatandaşların çöpleri kenara bıraktıklarını anlatan Ergün Oza, geçmişte çöp kamyonunun sanayi bölgesine daha sık geldiğini bildirdi.

Sanayi bölgesinin girişinde yaklaşık 2 hafta önce bir su borusunun patladığını belirten Oza, sızan suyun çamura dönüştüğünü dile getirdi.

Ergün Oza, Büyük Sanayi Bölgesi’nde bir tesisten ağır yağ kokusu yükseldiğini bu kokunun bazı vatandaşların tepkisine yol açtığını ifade etti. Oza, kanser olmaktan korktuklarını söyledi.

Erten: Sıkıntılar bize bildirilmeli

Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Sanayi Bölgeleri Şube Amiri Öcal Erten, dairelerine mevcut aksaklıkların bildirilmesi gerektiğini söyledi. Sıkıntıların dairelerine bildirilmesi halinde çöp toplanması gerekirse belediye ile temasa geçtiklerini anlatan Öcal Erten, yollarda sıkıntı olması halinde de Karayolları Dairesi’yle temasa geçtiklerini kaydetti.

Bildirimleri Sanayi Bölgesi Danışma Kurulu’nun dairelerine sıkıntıları bildirmesi gerektiğini ifade eden Erten, kontrol mekanizmalarının yeterli çalışanlarının bulunmaması nedeniyle iyi çalışmadığını dile getirdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.