1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAĞUSA SURİÇİ AY İKSERİNO KİLİSESİ’NDE YARIN YAPILACAK AYİN…
MAĞUSA SURİÇİ AY İKSERİNO KİLİSESİ’NDE YARIN YAPILACAK AYİN…

MAĞUSA SURİÇİ AY İKSERİNO KİLİSESİ’NDE YARIN YAPILACAK AYİN…

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, Mağusa Suriçi Ay İkserino Kilisesi’nde yarın yapılacak ayinin...

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, Mağusa Suriçi Ay İkserino Kilisesi’nde yarın yapılacak ayinin, Kutsal Cuma’nın Paskalya kutlamaları dahilinde dünya ile aynı anda gerçekleştirileceğini belirterek, ayinin Kıbrıslı Türklerin hoşgörüsünü yansıtan şekilde gerçekleşmesi dileğinde bulundu.

Erk yaptığı yazılı açıklamada, aylardır hazırlıklarını sürdüren Mağusa kökenli Rumlar için önemli olan ve 58 yıl aradan sonra icra edilecek seremoniye, “Kıbrıslıların” yanında Kıbrıs’ta diplomatik temsilciliği bulunan pek çok yabancı ülke büyükelçisinin de katılacağını belirterek, “Yoğun katılımla gerçekleştirilmesi beklenen ayin için yetkililer üzerlerine düşen düzenlemeleri yapmış bulunuyor. Komşularımızın huzur içinde ibadet edebilecekleri ortamı yaratma konusunda kurumlarımız gerekli hazırlıkları tamamlama peşinde” dedi.   Erk şöyle devam etti:
“Medeniyetler kenti Mağusa yüzyıllardır ağırladığı farklı milletlerin, farklı dinlerin mabedi olmaya yarın da devam edecek. Ancak Güney’deki ELAM benzeri yapılanmaların kuzey versiyonlarının, yani barış düşmanlarının yarınki ayini provoke etme hazırlıkları içinde oldukları kamuoyuna yansımıştır.

Yarınki ayinin Kıbrıslı Türklerin hoşgörüsünü yansıtan şekilde gerçekleşmesi en büyük dileğimizdir. Bir kişinin bile burnu kanarsa bunun sorumlusu gerekli önlemleri almakta yetersiz kalan emniyet güçleri olacaktır. Bizler bu konuda gerekli tüm önlemlerin titizlikle alındığına inanmak istiyoruz. Kınadığımız duruma düşmemek için yarını protesto etmeye hazırlananları da aklıselime davet ediyoruz.

İnanç özgürlüğünü insanın en temel haklarından biri olarak gören Partimiz, yarın gerçekleştirilecek etkinliğin barış sürecine katkı sağlamasını diler; farklı inançlara sahip iki toplumun yakınlaşmasında hoşgörünün yaratacağı barış ortamının en kısa sürede tüm adayı sarmasını temenni ederiz.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.