1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAĞUSA’DA YAKALANDILAR
MAĞUSA’DA YAKALANDILAR

MAĞUSA’DA YAKALANDILAR

Mağusa’da yakalandılar

A+A-

Çatalköy’de Kudret Evli’nin kurşunlanması olayıyla ilgili bağlantıları olduğu tespit edilen Hasan ve Safwan Albacha isimli Ürdünlü kardeşlerin Gazimağusa’daki evinde arama yapan polis, yaklaşık 6 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile 6 cep telefonu buldu.

Elmas TOKAY

Çatalköy’de Diana Plajı’na giden toprak yolda Kudret Evli’nin sağ ayak bileği ile sağ ayak baldırından vurulmasını soruşturan polis iki kişiyi tutukladı.

Girne polisi, dün Gazimağusa’da ikamet eden Ürdünlü iki kardeşin evine baskın düzenledi. Her ikisi de öğrenci olan Hasan Albacha (E-25) ve Safwan Albacha’nın (E-22) evinde mahkeme emriyle yapılan aramada, hintkeneviri türü uyuşturucu olduğu tahmin edilen madde ve 6 tane cep telefonu bulundu.

Albacha kardeşler dün Girne’de nöbetçi mahkemeye çıkarıldı ve haklarında 3 günlük tutukluk emri alındı.

Kıdemli Yargıç Fadıl Aksun’un huzurunda görüşülen davada, Girne Adli Şube Amirliği’nde görevli Müfettiş Eren Gözügüzel, meseleyle ilgili olarak şahadet verdi.

Gözügüzel, zanlıların “Silah ile yaralama”, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” ve  “Meskun mahalde ateş açma” suçlarından methaldar olduklarını kaydetti.

Zanlıların, alınan bir bilgi üzerine Gazimağusa’daki evlerinde yakalandıklarını belirten Gözügüzel, evlerinde yaklaşık 6 gram hintkeneviri türü uyuşturucu olduğu tahmin edilen madde ve 6 adet cep telefonu bularak emare aldıklarını söyledi.

Zanlıların konu cep telefonlarının şifrelerini vermeyi kabul etmeyerek polise yardımcı olmadıklarına vurgu yapan Gözügüzel, bu telefonların incelemeye gönderileceğini kaydetti.

Gözügüzel, kayıp emareler olduğunu ifade ederek zanlıların tahkikat amaçlı 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Sunulan şahadeti dikkate alan Kıdemli Yargıç Fadıl Aksun da, meselenin ciddiyetine dikkat çekerek talep edilen tutukluluk süresine onay verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.