1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAĞUSA’DAN LEFKOŞA’YA YÜRÜYEREK GELDİ
MAĞUSA’DAN LEFKOŞA’YA YÜRÜYEREK GELDİ

MAĞUSA’DAN LEFKOŞA’YA YÜRÜYEREK GELDİ

Mağusa’dan Lefkoşa’ya yürüyerek geldi

A+A-

 

59 yaşındaki Ahmet Abdülaziz, sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla dün Gazimağusa’dan Lefkoşa’ya yürüyüş yaptı. 63 km yürüyen Abdülaziz, bu uzun maratonunu 13 saatte tamamladı

Fehime ALASYA

59 yaşındaki Ahmet Abdülaziz, sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla Diyabet Derneği için Gazimağusa’dan Lefkoşa’ya yürüyüş yaptı.

Dün sabah 06.00 sıralarında Mağusa’dan yola çıkan ve 63 kilometre yürüyen Ahmet Abdülaaziz,13 saat sonra Lefkoşa’ya vardı.

Lefkoşa’da yaşayan ve birçok şirkette uzun yıllar muhasebecilik yapan Abdülaziz, emekli olduktan sonra yürüyüş ve koşuya başladı.

Babası Türk tarihi eğitimi alan Ahmet Abdülaziz, Türk milletine ilgi ve sevgi duyduğunu bu nedenle 1991 yılında adaya gelerek burada yaşamaya başladığını belirtti.

Evli ve üç çocuk sahibi olan Abdülaziz, uzun yıllar ülkemizde büyük şirketlerde muhasebecilik yaptığını ancak şimdi emekli olduğunu dile getirdi.

Her gün yürüyüş yaptığını kaydeden Abdulaziz, sağlıklı yaşamak için yürüyüşün şart olduğunu söylüyor.

“Her gün 8 kilometre yürüyorum, bu kez de Diyabet Derneği için yürüdüm. Sağlıklı yaşamak için yürüyüş şart, diyabet hastası olmamak için yürüyüşü hayatımıza düzenli olarak sokmalıyız.” diyen Abdülaziz, dün sabah saat 6.00’da Mağusa’dan başladığı yürüyüşünü, akşam 19.00 saatlerinde Lefkoşa Atatürk Spor Stadyumu yanında tamamladı. Daha önce de birçok kez uzun soluklu yürüyüşlerde ter döken Abdulaziz, ana yolun iç kısmında, trafiğin seyretmediği şeritte yürüdüğü için polis ve ambulanstan da güvenlik talep etmiyor.

Halkın Sesi

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.