1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘MAĞUSALI’ DAVASI, 21 HAZİRAN’DA İSTİNAFTA
‘MAĞUSALI’ DAVASI, 21 HAZİRAN’DA İSTİNAFTA

‘MAĞUSALI’ DAVASI, 21 HAZİRAN’DA İSTİNAFTA

Cuma Mağusalı’nın ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına sebebiyet vermekten bir yıl hapis cezasına çarptırılan Oya Göz’ün istinaf tarihi belli oldu.

A+A-

Emine UYSAL

Cuma Mağusalı’nın ölümüyle sonuçlanan trafik kazasına sebebiyet vermekten bir yıl hapis cezasına çarptırılan Oya Göz’ün istinafı 21 Haziran’da görüşülecek.

Cuma Mağusalı’nın ölümüyle sonuçlanan trafik kazası davasında yargılanan ve bir yıl hapis cezasına çarptırılan Oya Göz “Mahkumiyetin bozulması”, savcılık ise “Cezanın artırılması” için istinafa başvurmuştu.

Yargıtay Ceza olarak oturum yapan Ahmet Kalkan’ın başkanlığında, Gülden Çiftçioğlu ve Bertan Özerdağ’dan oluşan Yüksek Mahkeme heyeti, davayı 21 Haziran’a erteledi.

Cuma Mağusalı’nın ailesi dün davaya verilecek tarihi öğrenmek için mahkemeye geldi.

Oya Göz, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde Cuma Mağusalı’nın ölümüyle sonuçlanan trafik kazası davasında 31 Mart’ta yargılanıp, aleyhine getirilen 7 davadan da suçlu bulunup, ‘oyçokluğu’ kararı ile bir yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Başkan Ömer Güran ve Yargıç Gökan Asafoğulları, sanığın 1 yıl hapis cezası yatmasına karar vermişti.

Yargıç Meltem Dündar ayrı bir ceza kararı üreterek, sanığın 6 ay hapis yatmasını adil bulduğunu açıklamıştı.

Dündar, Cuma Mağusalı’nın katkısal kusurlarının oldukça fazla olduğuna değinip, Mağusalı’nın 83 metreyi 100 kilometre hızla kat ettiğini, 50 kilometre sürat tahdidi olan yolda iki katı hızla 100 kilometre ile seyrettiğini, araç geçilmeyecek yerde araç geçtiğini ve kavşağa yaklaşırken süratini salim hadde indirmediğine dikkat çekmişti.

Kararda yetkililerin ihmaline dikkat çekilmişti

Başkan Ömer Güran, konu kazanın meydana geldiği Belediye Bulvarı’nda olan eksiklere şu sözlerle dikkat çekmişti:

“Kazanın vuku bulduğu mahalde sağa dönülemez levhası yok. Yol ortasındaki refüj çizgisi kalıntıdan ibaret. Yol güzergahındaki sol şeritlerde araçlar park yapıyor, kural ihlalleri yapılarak araçların sağa, sola dönüşler yaptığı ve yolun çift şerit özelliğini kaybettiği açıkça görülüyor. Konu yolda can kaybı olmasına rağmen, başka kazaların da olmasına rağmen, hiçbir tedbir alınmaması, yoldaki çizgilerin boyanmaması, kavşaklara sağa dönülemez levhaları konulmaması, hiçbir denetim olmaması, bu yolu kazalara davetiye çıkarırcasına bırakılması düşündürücüdür. Düşündürücü olmaktan öte, yetkililerin ciddi bir ihmali olduğunu söylemekten çekinmeyeceğiz.”

Başkan Ömer Güran, Cuma Mağusalı’nın konu yolda 50 kilometre sürat tahdidi ve kasislere rağmen aşırı süratli araç kullandığını ve kavşağa 91 metre kala araç sağlayarak, kavşağa geldiğinde de süratini artırarak, kazaya davetiye çıkardığına vurgu yapmıştı.

Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.