1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. MAHALLEDE KAHRAMAN İLAN EDİLDİ
MAHALLEDE KAHRAMAN İLAN EDİLDİ

MAHALLEDE KAHRAMAN İLAN EDİLDİ

Gülümser'e hayat verdi

A+A-

Antalya'da karaciğer yetmezliği çeken 2 yaşındaki Gülümser'e kendinden parça vermek isteyen akrabası son anda fikir değiştirdi. Gülümser'e yardım eli komşusu Gökhan Tuna tarafından uzatıldı

Antalya'da karaciğer yetmezliği teşhisi konulan ve acil nakil olması gereken Güneş ve Cem Çiftçi'nin 2 yaşındaki kızları Gülümser'e babasının kuzeni karaciğerinden parça vermek istedi. Ancak kuzen ameliyat masasında vazgeçince aile yıkıldı. Gözyaşları içinde eve dönen ailenin imdadına komşuları Gökhan Tuna yetişti. Aklına 4 yaşındaki kızı gelen Tuna hiç tereddüt etmeden Gülümser'e karaciğerinden parça verebileceğini söyledi. Yapılan tetkiklerde nakil için engel olmadığı belirlenince operasyon yapıldı. Gökhan Tuna hastanede ve mahallede kahraman ilan edildi. Gribal enfeksiyon şikâyeti ile hastaneye kaldırılan Gülümser'e Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde karaciğer yetmezliği teşhisi konuldu ve 3 gün içinde acil nakil olması gerektiği bildirildi. Anne ve babanın kan gurubundaki uyumsuzluk nedeni ile nakil yapılamadı. Baba Cem Çiftçi'nin kuzeni Veli Ünal, küçük kıza karaciğerinden parça verebileceğini söyledi. Tam operasyon başlayacakken Veli Ünal ameliyat masasında karaciğerini vermekten vazgeçtiğini söyledi. Çaresiz anne ve baba ağlayarak eve dönerken, aynı binada oturan komşuları 26 yaşındaki Gökhan Tuna ile karşılaştı. Gökhan Tuna "Ben karaciğerimi Gülümser'e veririm" dedi ve operasyon gerçekleşti. Tuna "Kızım Ada aklıma geldi. Aynı durumda benim kızımın da olabileceğini düşünüp tereddüt etmeden karaciğerimi verdim" diye konuştu.

Akrabaya tepki
Baba Cem Çiftçi ameliyat masasında operasyondan vazgeçen akrabasına tepki göstererek, "Artık öyle bir akrabam yok. Asıl akrabam ve kardeşim Gökhan. O insanüstü bir davranış göstererek kızımı hayata bağladı. Ona ne kadar teşekkür etsem azdır. Bu iyiliğin karşılığını ödeyemeyiz" diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.