1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAHALLEDE OLAY ÇIKTI!
MAHALLEDE OLAY ÇIKTI!

MAHALLEDE OLAY ÇIKTI!

Bölgeye çok sayıda polis intikal etti!

A+A-

İhale karmaşası
Alsancak Belediyesi’nin devam eden asfaltlama işini başka bir müteahhide vermesi, olayı çatışma noktasına getirdi. Bölgeye çok sayıda polis intikal etti.

Alsancak Belediyesi’nin devam eden asfaltlama işini Öder Nakliyat firmasından meclis kararı ile alıp, elden ihaleye çıkarak Tüfekçi Nakliyat firmasına vermesi sonucu, dün sabah asfaltlama yapılan mahallede olay çıktı. Yaptığı asfalt işinden alacağı olduğunu ve belediyenin kendisine bu ödemeyi yapmadığını iddia eden Öder Asfaltlama firmasının sahibi Gürcan Öder, olay yerine gelen Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ile tartıştı.

Çok sayıda polis olay yerine geldi

Asfaltlama işini alan Tüfekçi firmasına ait asfalt malzemesiyle dolu çok sayıda kamyon mahalleye gelerek asfalt dökmek istedi, ancak Öder firmasına ait kamyonlar asfalt yapılacak sokak başlarına park ederek onları engelledi. Olası bir olaya karşı tedbir alan polis, takviye güçleri getirdi ve yaklaşık 20 civarında polis tedbir aldı.

“Sadece işle ilgili değil, siyasi hesaplaşma”

Olayın meydana geldiği Alsancak’ta dün sabah saat 08:00’den itibaren başlayan sıcak olayda tansiyon, polisin Gürcan Öder’i ifade vermeye çağırmasıyla düştü ve polise ifade verdikten sonra öğlen saatlerinde olay yerine gelen Gürcan Öder, çalışanlarına verdiği direktifle engelleme yapan kamyonları kaldırdı. Gazetemize konu hakkında konuşan Gürcan Öder, “Bu olayın boyutu sadece ihale ve yapılan işle ilgili değil, siyasi hesaplaşma güdülen bir olaydır” dedi.

“Hakkımızı kaybedeceğimiz düşüncesiyle karşı çıktık”

Öder konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Denizkızı oteller bölgesinde eski belediye başkanı Yücel Atakara döneminde alt yapı ve asfalt ihalesini kazanan firmamız 4 kademede olan bu ihalede işini bitirdikten sonra Karayolları Dairesi’nden kazı ve mekanik onaylarını aldı. Daha sonra asfalt yama işlerini tamamladık. Bu işler kademe kademe yapılırken, Karayolları’ndan da her seferinde onayımızı tazeledik. Bu işler devam ederken sözleşmenin 13. Maddesi gereğince yüzde 20 (+ veya -) ek işimizi de aldık. Biz son aşamaya gelmezden önce şu andaki Belediye Başkanı Fırat Ataser sözleşmeyi fesih ederek, elden Tüfekçi firmasına yeni bir ihale verdi. Bizim yapılan ölçümler sonrasında yaklaşık 140 bin lira civarında bir alacağımız var. Bizim iddiamız; yaptığımız yamaların üzerine şimdi dökülecek asfalt sonrasında yamalar kaybolacağı için hakkımızı kaybedeceğimiz düşüncesiyle asfaltlamaya karşı çıktık.”

Gidin Atakara ödesin

Kendilerini Karayolları’nın denetlediğini söyleyen Gürcan Öder, hak edişlerinin de Karayolları’nın raporuyla çıktığı kadarını kabul ettiklerini, ancak Ataser’in “Ben bu paraları ödemem, gidin Yücel Atakara ödesin” demesi karşısında anlaşamadıklarını ifade etti. Yolu kapatmadıklarını belirten Öder, sadece asfalt dökümünü engellediklerini, bunu da haklı oldukları düşüncesiyle yaptıklarını söyledi. Avukatı aracılığıyla Girne Kaza Mahkemesi’nde bir dava açtıklarını ve bu davanın 10 Ekim’de görüşüleceğini söyleyen Gürcan Öder, “Ataser ne yapmak istiyor, biliyor ki iki gün sonra mahkeme var. Asfalt döktürmek için iki gün bekleyemedi mi?” dedi.

Meclis kararıyla yaptık

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser konuyla ilgili şöyle konuştu:
“Burada Belediye Meclisi’nin aldığı bir karar vardır. Biz meclisle birlikte, alacağı 11 bin liranın ödenmesini önermemize rağmen Öder ısrarla daha fazla istemektedir. Bu işin iki ayda bitmesi gerekirken, altı ay geçti müteahhit firma işi bitiremedi. Bizden istediği 130 bin lira civarındaki ekstra rakamı veremeyeceğimizi, TC Yardım Heyeti’nin iş yaptığı EBİ firmasının raporuna göre alacağı 11 bin lira konusunda hem fikir olduğumu kendisine bildirdik. Verilen süre sonucunda işi de bitiremediğinden Belediye Meclisi kararıyla işi feshettik ve başka bir firmaya verdik.”

Yarın mahkemede görüşülecek

Gürcan Öder’in avukatı Doğu Abidin, bu konu hakkında Girne Kaza Mahkemesi’nde dava açtıklarını ve mahkemenin de yarın görüşüleceğini ifade etti. Mahkemeye olan saygılarından dolayı olay hakkında yorum yapmaktan kaçınan Abidin, ancak Gürcan Öder’in sözleşme gereği Alsancak Belediyesi ile olan ihtilafının söz konusu olduğunu, bunun da yarın yapılacak mahkemede aydınlığa kavuşacağını ifade etti.

Haberal Kıbrıslı

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.