1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. MAHALLELİYİ İSYAN ETTİREN DURUM
MAHALLELİYİ İSYAN ETTİREN DURUM

MAHALLELİYİ İSYAN ETTİREN DURUM

Hamitköy’de bir vatandaşın evinin avlusuna kurduğu prefabrik odada yaklaşık 500 tavuk beslemesi mahalle sakinlerini isyan ettirdi

A+A-

Hamitköy’de Seyrandede Sokak’ta bir vatandaşın ikametgahının avlusuna kurduğu prefabrik odada yaklaşık 500 tavuk beslemesi, bölgede huzursuzluk yarattı.

Mahalle sakinleri, vatandaşın ikametgahına üç ay önce büyük bir tavuk kümesi kurduğunu anlattı ve evlerinde tavuk kokusundan duramadıklarını, konuyu belediyeye defalarca bildirmelerine rağmen sonuç alamadıklarını anlattı. Belediye yetkilileri ise söz konusu kişiyi uyardıklarını ve verilen sürenin sona ermesini beklediklerini savundu.

Tavukların avluda kesildiğini de iddia eden mahalle sakinleri, büyük kümesin iki tane havalandırması olduğunu ve özellikle öğleden sonra evlerinde pis kokudan durulmadığını belirtti.
Mahalle sakinleri, “Pencere açamıyoruz. Evimizde oturamıyoruz. Belediye görevlileri geçen gün sabah saatlerinde geldi, bahçeye dahi giremedi. Belediyenin bu sorunu çözmesini istiyoruz. Üç aydır, bu büyük kümesin kaldırılması için boğuşuyoruz. Nefes almak mümkün değil. Tam bir rezalet yaşıyoruz. Evlerimizi terk etmek zorunda kalıyoruz” şeklinde konuştu.

Mahallede koku yanında küp düşen ve sinekten geçilmediğini anlatan mahalle sakinleri, “Hastalanmaktan korkuyoruz. Tedirginiz. Gece gündüz cam açamıyoruz. Evimizin bahçesine çamaşır seremiyoruz. Evimizin içi ve arabalarımızın içi dahi tavuk kokuyor. Yasaya göre 10 tane tavuktan fazla tavuk beslenemeyeceğini biliyoruz. Belediyeden umudu kestik” dedi.

Şikâyet 1 Temmuz’da yapıldı

Lefkoşa Türk Belediyesi Çevre İlaçlama ve Mezbaha Şubesi Amiri Veteriner Dr. Erkut Özgöray, ilgili vatandaşın evinin avlusuna büyük bir kümes kurması ve içinde yaklaşık 500 tane tavuk beslemesine dair ilk şikayetin 1 Temmuz tarihinde Lefkoşa Türk Belediyesi’ne yapıldığını açıkladı.
Erkut Özgöray, 1 Temmuz tarihinden itibaren bahse konu vatandaşın ikametgahının belediye görevlileri tarafından altı farklı tarihte ziyaret edildiğini ve uyarılar yapıldığını söyledi.

Şube Amiri Veteriner hekim Erkut Özgöray, “F.A. isimli vatandaşı defalarca uyardık. Süre verdik. Kümesi taşıyacağını söyledi. Bu büyüklükte ve ticari amaçlı bir kümesin kurulması yasal değil. Yasaya göre, bir vatandaş evinin avlusunda 10 tane tavuk besleyebilir. Bu sayıda tavuğu da temizliğini yaparak besleyebilir. Gereken uyarıları yaptık. Uyarılar dikkate alındı. 500 olan tavuk sayısı, 150’ye düşürüldü. 10 tavuğa düşürülünceye kadar takip edeceğiz” dedi.

Lefkoşa Türk Belediyesi sınırlarında hiç kimsenin ticari amaçlı kümes hayvanı besleyemeyeceğine dikkat çeken Özgöray, “Bu yüzden konuyu takip ediyoruz ve kontrolümüzde gidiyor. 10 günlük süre kaldı. Ya yasal sınıra çekecek ya da konu mahkemeye taşınacak” şeklinde konuştu.

Kıbrıs

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.